Черкащанка заспівала для Кофі Анана та онука Махатми Ганді (фото, відео)

Черкащанка заспівала для Кофі Анана та онука Махатми Ганді (фото, відео)

Вокалістка з Черкас стала однією з двох представниць від України на престижній міжнародній конференції у Швейцарії, пише «Про Все».

24-річна Світлана Гордієнко отримала стипендію на навчання з вокалу «Ко Артіст Програм» (Caux Artist Program), яке проходило в межах щорічної міжнародної конференції всесвітньовідомої організації «Ініціативи змін» (Initiatives of Change) в місті Ко, Швейцарія. Під час навчання черкаська вокалістка співала для почесних гостей з усього світу, серед яких був і колишній генеральний секретар ООН Кофі Анан, а також вчений, письменник, політичний діяч Раджмохан Ганді (онук славетного Махатми Ганді).

Черкащанка заспівала для Кофі Анана та онука Махатми Ганді (фото, відео)

Участь в престижній програмі стала для Світлани справжньою несподіванкою.
– До закінчення реєстрації залишався лише один день, я не встигала зібрати потрібні документи, тому просто надіслала свої демозаписи і запитала, чи згодні організатори почекати на мене. На що мені відповіли: «Please send your application as soon as possible! You are exactly the kind of talent we are looking for!» («Будь ласка, надішли свою заявку якомога швидше… Ти саме те, що ми шукаємо!») Я дуже зраділа, швидко зібрала всі потрібні довідки, рекомендації, заповнила анкету – і отримала відповідь про те, що стала однією з 22 учасників цьогорічної програми для артистів. Крім того, я одна з восьми учасників отримала від організації стипендію, яка покривала витрати на навчання, проживання та харчування, – розповіла Світлана.

Програма була спрямована на навчання вокалістів у жанрі «музичний театр». Акторську майстерність та вокал викладали відомий американський актор і режисер Бев Еплтон, легендарний композитор, диригент, художній керівник Британської національної опери Джон Барроуз та відома оперна співачка з Великобританії Джоанна Марі Скілет. Всі вони відзначили неабиякі здібності молодої черкаської виконавиці.

Раніше Світлана Гордієнко навчалася в Черкаській дитячій музичній школі №1 по класу «естрадний вокал».

– Я почала займатися, коли мені було 17 років, доти соромилася співати. На той час я вже була студенткою Черкаського національного університету за спеціальністю «журналістика». До музичної школи мене взяли як виняток. Вчитель вокалу Лідія Олексіївна Мусеровська, прослухавши мене, вмовила директора школи дозволити мені відвідувати заняття з сольфеджіо разом із 7-8-ми річними дітками, – ділиться секретами співачка.
Торік дівчина закінчила магістратуру з журналістики і 6 класів музичної школи.

Окрім двох представниць від України, учасниками програми в Швейцарії стали співак зі Штатів Нейтан, 17 учасників з Індії та справжня коронована особа – принцеса Камеруну Хелен Його.

Черкащанка заспівала для Кофі Анана та онука Махатми Ганді (фото, відео)

На одному з концертів черкащанка виконала пісню в дуеті зі співаком з Індії на ім’я Акаї. Крім того, на швейцарській сцені лунала і українська мова: спеціально для фінального виступу Світлана разом з іншими учасниками програми написала пісню, де різними мовами співаки говорили про те, що весь світ – це єдине ціле. Утім, своїм найголовнішим досягненням дівчина вважає те, що навчила співачку з Індії української народної пісні «Ой, у вишневому саду». Тепер українська мова звучатиме й в Індії.

Вокалісти жили і навчалися в казковому замку на горі, Caux Palace, саме його Уолт Дісней змальовував для свого мультфільма «Білосніжка та сім гномів». Caux Palace став міжнародним конференц-центром організації «Ініціативи змін», що була створена понад 80 років тому (1938 року) і спочатку мала назву «Моральне переозброєння». Діяльність організації була спрямована на те, щоб запобігти початку Другої Світової війни. Так розпочалася місія з міжнародного примирення, яка триває і дотепер. Сьогодні членами організації є представники з понад 60 країн світу. 2001 року назву організації змінили на «Ініціативи змін».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x