160 прикордонників розпочали навчання в Оршанці

160 прикордонників розпочали навчання в Оршанці

1 вересня в Навчальному центрі Держприкордонслужби, розташованому в селищі Оршанець поблизу Черкас, відбулися урочистості з нагоди початку навчань переможців відбіркового конкурсу «Нове обличчя кордону». У рамках пілотного проекту реформування органів та підрозділів Державної прикордонної служби України 160 прикордонників пройшли ретельний відбір та розпочали навчання в центрі для подальшого проходження служби в аеропортах «Жуляни» та «Гостомель». «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Привітати курсантів приїхали Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко, голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та інші поважні гості.

– Ми продовжуємо реалізацію пілотного проекту реформування Державної прикордонної служби під гаслом «Служити, захищати, допомагати». Ці 160 військовослужбовців, які пройшли конкурсний відбір, після 2 місяців навчання у «Оршанці» мають стати новим обличчям кордону. Вірю, що усі вони – справжні патріоти, і будуть мужніми і освіченими захисниками рубежів України, – зазначив генерал-полковник Віктор Назаренко.

Переможців конкурсу привітали та побажали їм подальших звершень у навчанні та службі також керівники області. Голова облдержадміністраці Юрій Ткаченко подарував прикордонникам сертифікат на безпілотник.

– Ця війна показала, що нашому війську вкрай необхідна відповідна техніка та озброєння, екіпірування й спорядження, а також нові підходи до навчання і підготовки наших захисників. Звичайно, наша армія потребує переозброєння. Але не лише цього. Поява високотехнологічної зброї потребує не тільки військового хисту, але й високого інтелектуального рівня, зміни тактики і підходів до підготовки військових. Тож, я переконана, що сьогоднішній старт пілотного проекту реформування органів і підрозділів Державної прикордонної служби – гарний початок якісних змін, що назріли, реформ яких вимагає сьогоднішня ситуація на кордонах України, – зазначила голова обласної ради Валентина Коваленко.

Потім вона передала слово представнику української діаспори в Румунії Маринелу Серденчуку. Їхнє знайомство відбулося під час цьогорічного візиту голови обласної ради до Румунії у складі черкаської делегації. Тоді домовилися про співпрацю, і ось сьогодні закордонний гість привіз цінний подарунок для наших військових – два тепловізори з далекомірами, які вже завтра поїдуть у зону бойових дій.

Потому кілька прикордонників за сумлінну службу на благо Батьківщині отримали нагороди та відзнаки.

Гості Навчального центру поклали квіти до пам’ятника колишньому керівнику центру генерал-майору Ігорю Момоту та ознайомилися із навчальною базою закладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x