8 вибухонебезпечних предметів знайшли черкащани за добу

8 вибухонебезпечних предметів знайшли черкащани за добу

За минулу добу в області знайшли 8 небезпечних залишків Другої Світової війни. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

10 березня у селі Юрківка, Уманського району в лісовому масиві місцеві жителі виявили артилерійський снаряд діаметром 152 мм часів війни. Знайдений боєприпас сапери піротехнічної групи Управління вилучили та знищили на спеціальному полігоні.

Згодом, поблизу села Свидівок Черкаського району в лісовому масиві місцеві жителі виявили артилерійський снаряд діаметром 76 мм часів війни.
У селі Григорівка Канівського району в лісовому масиві знайшли 4 артилерійські снаряди діаметром 105, 76, 45 мм, а також мінометну міну діаметром 82 мм та гранату Ф-1 часів Великої Вітчизняної Війни.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів зі складу працівників Національної поліції виставлена охорона. Наразі піротехніки Управління проводять дослідження прилеглої території на можливий вміст інших боєприпасів. По завершенню цих робіт знайдені боєприпаси будуть вивезені на спеціальний полігон для знешкодження.

Усього з початку року на території області виявлено та знищено 30 боєприпасів часів Великої Вітчизняної Війни.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області звертається до всіх громадян та наголошує, що в разі виявлення незнайомих предметів або схожих на вибухонебезпечні:

– припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;

– організувати охорону небезпечного місця;

– не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки не прибули спеціалісти;

– ні в якому разі не пересувати, не нагрівати, не розбирати небезпечний предмет;

– не розпалювати багаття поблизу знахідки.

Пам\’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають навички роботи з «відлунням війни».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x