Під час визволення Монастирищини загинули понад 2 500 воїнів

Під час визволення Монастирищини загинули понад 2 500 воїнів

Урочистий мітинг з нагоди відзначення дня визволення Монастирищини від нацистських загарбників відбувся 10 березня біля Меморіалу Слави. Присутні схилили голови перед тими, хто боронив країну від ворога у роки Другої світової війни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна. Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.

Віддати шану визволителям краю, ветеранам Другої світової війни, партизанам-підпільникам прийшли керівництво Монастирищини, представники трудових колективів, жителі міста та району.
Звертаючись до учасників мітингу очільник району Олег Негода зауважив, що сьогодні нашу державу захищають сміливі і відважні бійці, такі ж, як і в Другій світовій, патріоти своєї країни.

– Переконаний, нам удасться захистити українську землю від агресора, відстояти віками відвойовану незалежну і соборну державу, – говорить Олег Негода. – Нехай спомин про березневі події 1944 року об’єднає нашу громаду і весь український народ у порозумінні та примиренні, надасть впевненості в перемозі українського народу.

Довідково:
Бої за визволення району тривали 65 днів. У них загинули 2 540 воїнів. Остаточно район звільнила 133-тя стрілецька дивізія 11 березня 1944 року, зайнявши с. Терлицю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x