Міська рада вирішить, чи стануть Черкаси комфортними для велосипедистів

Мрія тисяч черкащан нарешті може втілились в реальність: у вівторок, 15 березня депутати Черкаської міської ради розглянуть «Програму розвитку велосипедної інфраструктури у м. Черкаси на 2016-2020 роки». Про це «Новій Добі» повідомив Сергій Слинько, координатор громадської ініціативи «ВелоЧеркаси та Всеукраїнської ініціативи «Активна громада».

Програмою передбачено фінансування у розмірі близько 22 мільйонів гривень протягом 5 років на покращення умов пересування велосипедистів містом, зокрема, створення велодоріжок, дорожньої розмітки та велопарковок.

Вагому підтримку ініціативі зробити Черкаси велосипедним містом висловили самі черкасці, масовою участю у численних велопарадах та велопробігах, а також встановленні Рекорду України з найбільшого рухомого зображення прапору України на плечах велосипедистів (участь у встановленні рекорду взяло понад 500 містян на велосипедах з прапорами та близько 4 тисяч учасників урочистостей та велокемпу).

– Велоініціатива, на відміну від більшості соціальних програм, не є «бюджетом проїдання», ці кошти – інвестиція в розвиток міста. Оскільки велосипедисти в десятки разів менше за автомобілістів зношують дорожнє полотно, в десятки разів менше забруднюють повітря. До того ж їм треба в десять разів менше місця для паркування, ніж автомобілю, – зауважує активіст.

До участі у засіданні програми запрошуються усі зацікавленні в перетворенні Черкас на місто, комфортне для велосипедистів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x