У Першій міській гімназії обирали найкращих ораторів

У Першій міській гімназії обирали найкращих ораторів

11 березня 2016 року з ініціативи Міжнародного університету LCC (м. Клайпеда, Литва) на базі Першої міської гімназії м. Черкас уже вдруге проводився міський конкурс ораторського мистецтва англійською мовою серед учнів 10-11 класів. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Це університет американського типу з англійською мовою викладання. Цікаво, що 60% студентів університету – міжнародні студенти з 27 різних країн світу, а 70% професорів – з США та Канади. Університет є офіційним партнером Першої міської гімназії м. Черкас згідно з підписаною угодою. Співробітники університету є постійними гостями гімназії, які виступають у якості спікерів з мультимедійними презентаціями про навчання в університеті на засіданнях Дискусійного клубу старшокласників «Діалог культур» англійською мовою. Університет ініціював проведення щорічного Конкурсу ораторського мистецтва англійською мовою з метою підсилення мотивації учнів до вивчення англійської мови, так як ця міжнародна мова надасть їм багато можливостей у майбутньому. За умовами конкурсу переможець міського етапу зможе взяти участь у фінальному міжнародному турі, який влітку відбувається в університеті.

Тема для виступів учнів цього року була «Світ без кордонів». Кожна промова мала тривати не більше 5 хвилин. За цей короткий проміжок часу оратори мали розкрити тему та донести її до слухачів. У конкурсі взяли участь представники 8 шкіл м. Черкас та Черкаської області. Учасники конкурсу прибули до гімназії зі своїми вчителями англійської мови та групами підтримки. До речі, вперше у групі підтримки були не тільки учні, а й батьки конкурсантів. Відкрила конкурс Лідія Дідківська, співробітник Міжнародного університету LCC, яка відповідає за роботу з міжнародними студентами. Вона представила склад журі, до якого ввійшли Елісон Вайт, доктор наук, професор факультету англійської мови Міжнародного університету LCC та Рон Рівз з м. Санта Роза, Каліфорнія, США. Під час І туру виступив з промовою кожний учасник та відповів на питання журі. Отже, переможцями І туру було визнано чотирьох учнів: І. Манжоленко (Перша міська гімназія м. Черкас), П. Бондарук (гімназія № 31 м. Черкас), М. Деркач (ЗОШ № 33 м. Черкас) та А. Голік (Чорнобаївська гімназія). У ІІ турі ці учні виступили з промовами з теми «Яким я бачу світ майбутнього».У результаті, переможцями міського конкурсу ораторського мистецтва англійською мовою серед учнів 10-11 класів стали Ірина Манжоленко (І місце), Альбіна Голік (ІІ місце), Максим Деркач (ІІІ місце).

Проведення такого заходу розвиває навички ситуативного та комунікативного спілкування, забезпечує самостійність у вдосконаленні навичок говоріння, заохочує та стимулює учнів до продукування нових ідей і розвитку логічного мислення. Участь у конкурсі такого рівня розвиває толерантність, розуміння людей різних вікових груп і культур, виховує риси громадянина незалежної демократичної держави.

До відома:
Наказом Президента України Петра Порошенка 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні. Ураховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, основною метою проголошення 2016 року Роком англійської мови є сприяння її вивченню для розширення доступу українців до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору.

Ораторське мистецтво – одна із найцінніших навичок, яка допомагає красиво і грамотно донести свою думку до широкого кола слухачів. Не всі люди мають вроджену здатність до таких виступів. Ті ж, хто володіють секретами ораторського мистецтва, мають усі шанси стати цікавою особистістю й досягти успіху у різних галузях у майбутньому. Ключовими якостями оратора вважаються впевненість, комунікабельність, красномовство. Однією з найголовніших цілей ораторського мистецтва є те, що під час промови оратор концентрується на основній ідеї й усі його заяви і репліки мають бути спрямовані саме на неї або підводити до неї. Особистими якостями оратора мають бути спокій і внутрішня зібраність, схильність до саморозвитку, хороша пам’ять і уява, проникливість, впевненість, вміння встановити контакт з аудиторією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x