9 січня пройде магнітна буря найвищої потужності

9 січня пройде магнітна буря найвищої потужності

Рентгенівський спалах найвищого класу потужності стався на Сонці на Різдво. Для того, щоб викинута під час спалаху хмара плазми досягла Землі, потрібно 2 дні. Тоді і почнеться надпотужна магнітна буря. Головний терапевт Обласного кардіоцентру Володимир Казмірук розповів кореспонденту «Нової Доби», яке значення це явище матиме для хворих черкащан, і що потрібно робити, щоб зменшити його вплив.

– Людина – дитя природи, – говорить Володимир Іванович. – Вона цілком і повністю залежить від тих подій, що відбуваються навколо, як у масштабі регіону, так і всієї планети. Доведено, що магнітні бурі мають вплив практично на всіх. Особливо ж до нього чутливі люди, що мають хронічні захворювання. Найбільше це стосується тих, що мають серцево-судинні патології. Магнітні бурі можуть викликати загострення хвороб і навіть спровокувати кризові стани: інсульти, інфаркти тощо. Тому в цей період рекомендовано утриматися від навантажень і посилити терапію. Особливо це стосується метеочутливих людей. Їм уже сьогодні бажано почати готуватися: попити трав’яні збори, провести профілактичне лікування тощо.

Довідково: спалахи на Сонці, залежно від потужності рентгенівського випромінювання, поділяються на п’ять класів: A, B, C, M і X. Мінімальний клас A0.0 відповідає потужності випромінювання на орбіті Землі в 10 нановат на квадратний метр. При переході до кожної наступної букви потужність збільшується в 10 разів. Спалахи, як правило, супроводжуються викидами сонячної плазми, хмари якої, досягаючи Землі, можуть провокувати магнітні бурі. Нинішньому спалаху спеціалісти присвоїли класу X1.2. Він стався на Сонці в групі плям 1944. Одна з найбільших із цих плям в два рази більша, ніж Земля.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x