Бондаренко вважає, що міська влада й підприємства повинні постійно співпрацювати

Бондаренко вважає, що міська влада й підприємства повинні постійно співпрацювати

Черкаська міська рада та великі підприємства мають співпрацювати для подальшого розвитку міста, адже це дає змогу забезпечувати роботою сотні черкасців, а також наповнювати бюджет.

У цьому переконаний міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який із початку своєї діяльності ставить за мету ефективно співпрацювати із великим бізнесом шляхом залучення і до реалізації соціальних програм. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

«Мені дуже прикро, що тривалий час представники великих бюджетоутворюючих підприємств були недостатньо залучені до співпраці. Однак зараз поступово ми знаходимо спільну мову із керівниками, щоб реальна співпраця у Черкаській міській раді та бізнесу ґрунтувалася на партнерських умовах. У цьому плані хороший діалог ми сьогодні маємо із підприємством «Азот», яке готове не стояти осторонь життя міста», – зазначає Анатолій Бондаренко.

Важливо розуміти, що великий бізнес дає роботу жителям Черкас створює і утримує робочі місця, поповнює бюджет. Життєдіяльність міста безпосередньо залежить від ефективності роботи малого і середнього бізнесу, стану розвитку великого підприємництва. У свою чергу органи місцевого самоврядування можуть впливати на розвиток підприємництва шляхом створення сприятливого бізнес-клімату. Тому співпраця влади і бізнесу в сучасних умовах має велике практичне значення.

Декілька місяців тому представники підприємств (ПАТ «Лавента», ПАТ «Черкаський шовковий комбінат») висловлювали своє обурення станом доріг та якістю освітлення міста. Але вже зараз на усунення цих недоліків міська влада активно працює: встановили 700 ліхтарів, вже сьогодні в місті «на повну» проводиться ямковий та капітальні ремонти доріг.

Таким чином, влада дала зрозуміти, що чує побажання не лише жителів міста, а й бізнесу, долучаючи його до партнерства.

Міський голова Черкас переконаний, що ідеологія партнерства є основною моделлю співпраці влади і бізнесу, органу місцевого самоврядування у місті, головними принципами її утворення і функціонування виступають: це рівнозначність інтересів міської громади і підприємств та підприємців; спільне розв’язання проблем шляхом консультацій та домовленостей; використання ресурсів влади і бізнесу на взаємну користь, широке залучення на добровільній основі представників бізнесу до місцевого самоврядування.

– Робота із великими підприємствами у Черкаській міській раді будується на засадах відкритості, чесності, прозорості, оскільки в іншому випадку бізнес може не побачити для себе можливість долучатися до соціальним програм влади. Така стратегія у Черкасах буде впроваджуватися і надалі, – запевняє Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x