У Каневі відзначили річницю створення «Братства тарасівців»

У Каневі відзначили річницю створення «Братства тарасівців»

У п\’ятницю, 10 червня, в Каневі відбулися заходи з нагоди відзначення 125-тої річниці створення «Братства тарасівців». Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Kanos».

З нагоди такої пам\’ятної події до міста завітали народний депутат VII скликання від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, народний депутат VII та VIII скликань свободівець Андрій Іллєнко, директор Науково-дослідного інституту українознавства Богдан Галайко, заступник директора Українського інституту національної пам\’яті Володимир Тиліщак, науковці, громадські діячі та інші небайдужі громадяни.

Долучились до відповідних заходів і канівчани.

Гості з Києва спільно з представниками місцевої влади та небайдужими канівчанами поклали квіти до могили Тараса Шевченка, Олекси Гірника, відвідали могилу Віри Річ та висадили багаторічні квіти на могилі загиблого канівського «кіборга» Анатолія Чупилки.

Згодом охочі мали нагоду відвідати наукове засідання в Шевченківському національному заповіднику за участі науковців, представників органів влади та громадськості, а після, в міському будинку культури, пройшов урочистий вечір під час якого глядачам презентували постановку слухачів театральної студії «Фенікс» канівського Центру культури та мистецтв уривку з містерії Тараса Шевченка «Великий льох», «Три душі».

Також перед глядачами виступили Юрій Сиротюк, Володимир Тиліщак, Андрій Ілєнко, Богдан Галайко, Юрій Ботнар.

На завершення, гості вечора мали задоволення послухати ліричні патріотичні пісні у виконанні Тараса Компаніченка та «Хореї козацької».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x