Уманський студент виборов гран-прі на літературному конкурсі

Уманський студент виборов гран-прі на літературному конкурсі

Близько 10-ка людей борються між собою у голові 20 річного хлопця поки не оживуть на папері. Оповідання і детективи Дмитра Безверхнього читає вся Україна, тоді, коли в його селі Паланка, довгий час мало хто здогадується про успіхи хлопця.
На його рахунку близько 10-ка публікацій у провідних виданнях країни. І ось, в черговий раз на Всеукраїнському конкурсі детективної прози «Це ж елементарно сер» Дмитро Безверхній вдруге виборов гран-прі, і став наймолодшим детективістом України. Про це \”Нова Доба\” дізналася з сайту \”Вечірня Умань\”.

Як за такий короткий термін юнаку вдалось реалізувати себе в літературі, Дмитро розповідає у своєму інтерв’ю.
Шкільна освіта, що ледь не вбила талант Дмитра
Постійна критика вчителів, що називали оповідання підлітка жахливими, зауваження за надмірну кількість помилок і нестандартну побудову тексту – ледь не поставила хрест на літературній кар’єрі Дмитра.
– Одного разу вчителька географії назвала моє оповідання найжахливішим, що їй доводилось читати. Такі репліки або ламають, або загартовують, заставляючи тебе рухатись вперед, і доводити, що твоя творчість варта уваги.
Так і трапилось…
Постійний пошук чи прихильність долі
Випадковість, що прославила сільського хлопця на всю країну. В одній із соціальних мереж, молодий письменник наштовхнувся на пост: «Готується до другу збірка оповідань «Теплі історії про коханих і рідних».» Дмитро вирішив: «чому б не спробувати». Тоді він навіть не підозрював, що книга стане бестселлером.
– Все відбувалось в останній момент. Фінальна крапка в оповіданні ставилась в останню ніч. А так, як в мене дома не працював інтернет, я довго вигадував як його можна відправити, і раптом збагнув… Сільська рада – там точно є інтернет! О першій ночі підняв на ноги місцевого голову, і ми відправили моє оповідання. Яке згодом успішно потрапило до друку.
\”Дружина молочника\” зробила Дмитра наймолодшим детективістом в Україні
«Добре, що я нікого не отруїв,» – подумав Дмитро коли побачив на сторінці фейсбук коментар головного журі конкурсу Андрія Котюка: «Вже втомився читати ці безглузді історії про отруєння.» «Дружина молочника» – детектив в якому описується Умань початку 20 ст. за результатами конкурсу «Це ж елементарно сер» став кращим твором, а Дмитро – наймолодшим автором детективів в Україні.
Але не минуло і року, як хлопець знову перемагає у цьому ж конкурсі…
– Мій найбільший успіх, це те, що тепер, коли я кажу, що мені потрібно йти працювати над детективом, – мої рідні і друзі вже сприймають це не як юнацьку забавку, якою за займаюсь замість того, щоб допомагати по господарству, а як серйозну розумову роботу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x