Понад 47,7 тис Поземельних книг відкрито землевпорядною службою області

Понад 47,7 тис Поземельних книг відкрито землевпорядною службою області

На сьогодні територіальними органами Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області відкрито 47 789 Поземельних книг. До кінця 2015 року доручено Держгеокадастром відкрити понад 150,5 тис Поземельних книг на земельні ділянки, які перенесені в Державний земельний кадастр (ДЗК). Про це йшлося на нараді в Головному управлінні, на якій районні керівники землевпорядної служби Черкащини відзвітували про дотримання плану-графіка відкриття Поземельних книг. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру у Черкаській області.

Найкращий стан справ із виконання плану – в Смілянському, Кам’янському, Чигиринському, Городищенському й Звенигородському, районах. Відстають від запланованого графіка працівники землевпорядної служби Канівського, Катеринопільського, Корсунь-Шевченківського й Черкаського районів. У середньому за день фахівці опрацьовують і відкривають Поземельних книг на 1,4 тис земельних ділянок.

«Відкриття Поземельних книг – це одне з першочергових завдань, яке стоїть перед нашою службою, – зазначив на нараді в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Азер Мірзоєв. – Адже відкриття Поземельних книг дає можливість вносити в Державний земельний кадастр достовірну інформацію. Вона буде доступною для представників Міністерства юстиції, зокрема працівників Державної реєстраційної служби й нотаріусів, які реєструють речові права у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Це, безперечно, зніме соціальну напругу: людям не потрібно буде ходити по різним інстанціям, збираючи інформацію про потрібні їм земельні ділянки. Крім того, саме відкриття Поземельних книг та внесення даних до ДЗК зроблять ефективною електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Тож Головне управління щодня збирає дані про відкриття Поземельних книг у районах і координує прискорення цього процесу».

Довідка. Відповідно до ст. 25 Закону України «Про Державний земельний кадастр», Поземельна книга – це документ Державного земельного кадастру, що містить відомості про земельну ділянку: кадастровий номер; площу; місцезнаходження; склад угідь; цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель); нормативну грошову оцінку; відомості про обмеження у використанні земельної ділянки, відомості про межі частини земельної ділянки, на яку поширюється дія сервітуту, договору суборенди земельної ділянки; кадастровий план земельної ділянки; дату державної реєстрації земельної ділянки; інформацію про документацію із землеустрою, на підставі якої здійснена державна реєстрація земельної ділянки, а також внесені зміни до цих відомостей; інформацію про власників (користувачів) земельної ділянки відповідно до даних про зареєстровані речові права у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно; дані про бонітування ґрунтів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x