Вибираємо шкільну форму

Вибираємо шкільну форму

Перед початком навчального року батьки підшукують своїм дітям ошатні шкільні костюми. Однак, скуповуючись, слід звертати увагу не лише на красу або невисоку ціну речі, але й на те, наскільки обновка безпечна для здоров’я школяра. Поради гігієністів із цього приводу надали у Державній санепідемслужбі Черкаської області.

Шкільна форма повинна бути зручною, відповідати фізіологічним особливостям дитини: її віку, зросту тощо. Одяг не повинен бути тісним, надто довгим і надто широким, не стискати судин і внутрішніх органів, не порушувати функціональних можливостей опорно-рухового апарату. Дитина має легко вдягтися і роздягтися, її одяг повинен виховувати естетичний смак.
Особливо високі вимоги мають бути до тканин, із яких виготовляють дитячий одяг. Синтетичні матеріали можуть несприятливо впливати на шкіру і в цілому – на організм дитини, тому їх можна використовувати лише у поєднанні з натуральними волокнами і за умови, що у складі матеріалу все ж переважатимуть натуральні речовини.

Щоб дізнатися склад тканини, із якої пошито одяг, слід звернути увагу на маркування, що на ярлику. Ярлик повинен бути прикріплений до кожного виробу. Ця невелика деталь інформує споживача про якісні характеристики товару та містить реквізити підприємства-виробника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x