«Я «за» реформи, але з користю для людей»

«Я «за» реформи, але з користю для людей»

У Вереміївській сільській амбулаторії нині на повну проводять ремонті роботи. Лікарня готується до акредитації, яка має відбуватися у вересні цього року. Кошти на ремонт виділяли з районного бюджету і бюджетів сільських рад, громади яких обслуговує ця амбулаторія.

Завідувач амбулаторії, лікар-терапевт, педіатр, а також стоматолог працюють в амбулаторії. Тут обслуговують населення з Вереміївки, Кліщенців, Жовниного та Тимченків, (а це понад 4 500 осіб). Власне лікувальний заклад розділяється на амбулаторію та лабораторну службу, а також діє станція екстренної швидкої медичної допомоги.

У підпорядкуванні Вереміївської амбулаторії три ФАПи в тих селах, які вона обслуговує. Сюди регулярно приїжджають лікарі на планові прийоми й виклики.
Зараз в амбулаторії в наслідок скорочення діє лише денний стаціонар. Раніше було й стаціонарне відділення, де люди могли отримати належну медичну допомогу. За словами завідувача Володимира Сердюченка, таке скорочення не є позитивним для людей, адже села віддалені від району, й не кожен із пацієнтів, а особливо якщо це люди похилого віку, зможе поїхати до лікарні.
– Коли у 1984 році я прийшов працювати в цю лікарню, тут було 50 ліжок у стаціонарі для дорослих і 10 місць у дитячому відділенні. Зараз хворих направляємо в Іракліїв або Чорнобай, – розповідає Володимир Іванович. – Я «за» реформи, але треба їх проводити продумано й із користю для людей.

Також лікарня потребує деякого обладнання: це портативний рентгенапарат, дихальна апаратура для проведення реанімації, клінічні аналізатори, вартість яких близько 100 000 гривень. Важливість останнього в тому, що результати аналізу крові можна визначити відразу за допомогою цього апарату, причому по 23-25 показниках.

– Проблема є і в кадрах, молодь не хоче йти працювати в сільські лікарні, – бідкається завідувач амбулаторії. – Невеликі зарплати, проблеми з житлом – молоді спеціалісти намагаються після інтернатури (навіть після розприділення до нас у лікарню) знайти роботу в місті, – говорить завідувач амбулаторії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x