Зниження температури на Черкащині прогнозують з 4 вересня

Зниження температури на Черкащині прогнозують з 4 вересня

За Народним календарем після Успіння ( 28.08) починається «молоде бабине літо», яке триває до 11 вересня. Головною прикметою цього часу є ластівки, які готуються відлітати у теплі краї. А ще, якщо на Успіння гарна погода, то осінь буде ранньою і прохолодною.
Дійсно, за кліматичними даними, на Черкащині в цей час починає відчутно спадати температурний фон, спостерігаються значні добові коливання температури. Це пов’язане із сонцем , яке на цей час стає все нижчим та сідає за грай все раніше. Але саме в цей час в атмосфері наших широт панують антициклони, які встановлюють суху та дуже теплу погоду.
І в цьому році доказом цього є погода останніх вихідних. Так середньодобові температури у суботу та неділю були в межах +20-+22°, що на 4-5° вище кліматичної норми. Денний максимум по області досягав +27-+29°, вночі було до +12-+14°.
Тепла суха погода призводить до висушування грунту, що несприятливо в період сівби озимих, та підвищує рівень пожежної небезпеки в екосистемах області. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському гідрометцентрі.

За прогнозом, на початку нового тижня істотних змін у погоді не передбачається. Завдяки західному антициклону, утримуються підвищені температури на фоні бездощів’я. Лише із середини тижня можливий невеликий дощ, який принесе атмосферний фронт північного циклону, та за ним температура знизиться на 3-5° (тобто до норми). Більш відчутне зниження температури можна чекати після 4.09.
Вересень в цілому очікується прохолодним та з окремими дощами, переважно в перші та останні 10 днів місяця. Найбільш значне похолодання можливе всередині місяця, коли нічна температура може опуститися до 0-+2°.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x