На Черкащині відбулася серпнева конференція педагогічних працівників

На Черкащині відбулася серпнева конференція педагогічних працівників

Підвели підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2015/2016 та визначили завдання на 2016/2017 навчальний рік цієї п’ятниці освітяни області на щорічній педагогічній конференції працівників галузі освіти Черкащини. Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні освіти і науки облдержадміністрації.
Так, на базі Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 17 відбулися секційні засідання. Традиційно освітяни збиралися за такими напрямками: «Керівники органів управління освітою», «Керівники методичних кабінетів», «Керівники районних, міських профспілкових організацій», «Директори закладів нового типу», «Керівники ДНЗ», «Керівники ПНЗ», «Керівники шкіл-інтернатів», «Керівники психологічних служб», «Методисти з виховної роботи». Цьогорічною новацією є секція – «Керівники опорних шкіл», у рамках якої зібралися директори навчальних закладів, на базі яких планується створення опорних шкіл на Черкащині.

До секційної роботи педагогічної конференції долучився директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко. Юрій Григорович поспілкувався з освітянами Черкащини щодо нагальних проблем галузі. Очікувано, найбільша кількість питань була адресована представнику Міністерства стосовно реформування сфери освіти, усвідомлення та упровадження нової концепції української школи, зокрема створення мережі опорних шкіл у сільській місцевості.
Між секційною та пленарною частиною конференції на подвір’ї приміщення Будинку Рад всі учасники педагогічно зібрання мали нагоду ознайомитися з експонатами виставки дитячої творчості вихованців позашкільних навчальних закладів Черкащини «Тобі, Черкащино славетна, таланти наші і любов!».
Згодом, у приміщенні Великої сесійної зали Будинку Рад відбулося пленарне засідання педагогічної конференції. Вітаючи присутніх, перший заступник голови ОДА Віталій Коваль наголосив на винятковому значенні історії українського народу для його самоідентичності, усвідомлення місця серед інших народів світу.

– Надважливу роль має система виховання в освіті, – наголосив Віталій Коваль. – Історія довела що ми є нацією з тисячолітньою історією і з Божою поміччю маємо панувати на своїй землі. Саме тому предмет «Захист Вітчизни» має пріоритетне значення. Є ініціатива: кожен район має мати козацький клас, щоб Україна побачила гарний приклад від Черкаської області.
Принагідно він відзначив лідируючі позиції освіти Черкащини щодо охоплення дітей дошкільного віку, а також сформулював завдання щодо створення дошкільних навчальних закладів у кожному населеному пункті.
Юрій Кононенко, передаючи присутнім вітання від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, поділився враженнями від перебування на Черкащині, ознайомлення з процесами реформування галузі освіти в області.
– Маю позитивні враження від обласного педколективу, адже ми бачимо людей, які вболівають за свою вправу, – зауважив Юрій Кононенко. – Вражений об’єднаними територіальними громадами, адже, на мою думку, творці ідеї децентралізації саме це мали на увазі. Саме місцеві громади повністюрозуміють, що потрібно зробити для конкретного закладу, для конкретного учня. Це паростки нашої нової сучасної освіти.
Валерій Данилевський презентував доповідь «Про підсумки розвитку освітньої галузі області у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік».

Слово також мали: переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016» у номінації «Історія»,учитель історії Городищенського економічного ліцею Олена Бурлака, голова Білозірської територіальної громади, де планується створення опорної школи, Володимир Міцук, завідуюча відділу соціально-економічного захисту та організації роботи обкому Профспілки працівників освіти і науки України Галина Шевчук.
Баченням розвитку освіти очима вчителя-учасника АТО, поділився Василь Отземко, вчитель історії Квітчанського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Корсунь-Шевченківської районної ради.

– Основним ресурсом згуртування нації є освіта, а особливо історична, збереження традицій, плекання мови, вшанування героїв народу. Адже зі спільного розуміння минулого виникає проекція майбутнього. Місія сучасного вчителя – закласти фундамент формування особистості учня всіма можливими засобами, а головне: на своєму прикладі. Воїни-АТОвці мають значний потенціал для виховання учнів, саме тому їхнє залучення є неодмінною складовою національно-патріотичного виховання, – вважає Василь Миколайович.
У рамках урочистості кращих освітян Черкащини нагородили відзнаками Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України», Почесним грамотами та Почесними відзнаками «Холодний Яр» Черкаської обласної державної адміністрації, Почесними грамотами обласної ради, Подяками Міністерства освіти і науки України.
Окрасою заходу став український «Рушник єднання», який зіткали та вишили освітяни з різних районів області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x