На Черкащині через необережне прибирання сталися 3 пожежі

На Черкащині через необережне прибирання сталися 3 пожежі

5 серпня о 12:50 до Служби порятунку «101» із села Головківка Чигиринського району надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді на вулиці Зимна. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

На місце події одразу прибули рятувальники місцевої пожежної команди із села Медведівка. Вже о 13:50 пожежу було локалізовано, а о 14:10 повністю ліквідовано. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем, унаслідок чого вогнем було знищено 100 кг соломи та пошкоджено стіну надвірної споруди.

О 13:05 до уманських рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Шевченка в селі Доброводи, де господарка спалювала на власному подвірʼї суху траву та не зуміла запобігти її поширенню на надвірну споруду, коли піднявся сильний вітер.

Рятувальники уманської пожежно-рятувальної частини, прибувши на місце події, швидко ліквідували вогонь, що охопив усю споруду та загрожував поширенням на сусідні будівлі. Вогнем знищено надвірну споруду площею 16 метрів квадратних.

За аналогічних обставин виникла пожежа і в надвірній споруді на вулиці Миру в селі Рацево Чигиринського району. Силами чигиринських рятувальників, які оперативно прибули на місце події, пожежу о 16:15 було локалізовано, о 18:10 повністю ліквідовано.

Вогнем знищено надвірну споруду, дрова, та частково покрівлю сусідньої надвірної споруди.

У звʼязку з тим, що в Черкаській області триває спекотний пожежонебезпечний період, і лише за останню добу вогнем пройдено площу у 3 гектари сухої рослинності, Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до громадян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Ми нагадуємо: незначне займання може спричинити масштабну пожежу та призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x