У ЧДТУ відзначили Міжнародний день миру

У ЧДТУ відзначили Міжнародний день миру

21 вересня 2015 року в Черкаському державному технологічному університеті відбувся захід «Плекаймо мир», приурочений до Міжнародного дня миру.
На площі Знань зібралися студенти та викладачі ЧДТУ, тим самим приєднавшись до світової громадськості, яка щорічно відзначає 21 вересня як день глобального припинення вогню та ненасилля. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧДТУ.

На заході були присутніми голова громадської організації «Черкаський союз учасників АТО» Колісник Олексій Миколайович, заступник голови громадської організації «Черкаський союз учасників АТО» Тимошенко Олександр Іванович та член громадської організації «Черкаський союз учасників АТО» Вікторов Сергій Олександрович.

Ведучі заходу Інна Бабак та Іван Іскінжі здійснили для всіх присутніх екскурс в історію заснування Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародного дня миру, розповіли про невід\’ємні атрибути церемонії його святкування. Обов\’язковою процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін «Дзвона миру», відлитого з монет, зібраних дітьми з 60 країн світу. На дзвоні красується напис, відомий багатьом: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Його подарувала Організації Об\’єднаних Націй Японія в 1954 році. Незмінною складовою церемонії є хвилина мовчання в пам\’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.

У ЧДТУ відзначили Міжнародний день миру
У ЧДТУ відзначили Міжнародний день миру

Пам\’ять загиблих у зоні АТО студента факультету електронних технологій Присяжного Євгена Миколайовича та випускника будівельного факультету Амброса Сергія Сергійовича, а також усіх тих, хто віддали свої життя, захищаючи Україну та її народ, вшанували хвилиною мовчання учасники заходу «Плекаймо мир».

За дорученням виконуючого обов\’язки ректора Черкаського державного технологічного університету Сергія Анатолійовича Назаренка до учасників зібрання звернувся проректор з гуманітарно-виховних питань, професор Валентин Лазуренко, наголосивши на тому, якого особливого сенсу набуло сьогодні відзначення Дня Миру в Україні, і що саме означає мир для кожного з нас. Він, зокрема, зазначив: «Мир – найголовніше, чого прагне сьогодні український народ. Мир на рідній землі – це найбільше щастя. Це можливість спокійно жити, працювати, творити, вчитися, не здригаючись від вибухів снарядів, не оплакуючи загиблих близьких людей. Мир – це запорука міцної, сильної, квітучої держави, добробуту її громадян.

… Протягом своєї історії Україні довелося багато чого пережити: і підступні зради, і криваві війни, і страшну розруху, і нелегкі роки поневолення. Але ми усе витримали, не зламалися, а стали ще міцнішими, ще дужчими, щоб будувати нову Україну – самостійну державу, здатну бути однією з найкращих та найвеличніших держав світу. Такою, про яку мріяли наші предки».

Перед учасниками заходу виступив голова громадської організації «Черкаський союз учасників АТО» Олександр Тимошенко – військовий, що знає з власного досвіду, яких титанічних зусиль доводиться прикладати нашим військовим, щоб відновити мир на рідній землі.
На завершення заходу студентка першого курсу будівельного факультету Колісник Катерина заспівала пісню «Україна», під час виконання якої студенти ЧДТУ створили фігуру голуба, долучившись тим самим до флешмобу у межах Всеукраїнської акції «Голуб миру».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x