Студенти ЧНУ боротимуться за світову першість в олімпіаді з програмування

Студенти ЧНУ боротимуться за світову першість в олімпіаді з програмування

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького перемогли у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Програмування».
Змагання відбувались у місті Кропивницький у Кіровоградському державному педагогічному університеті ім.В.Винниченка. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧНУ.

Черкащину представляли вісім команд від чотирьох навчальних закладів.
Команди Черкаського національного «ChNUBKh Team A» (другокурсники ФОТІУС Максим Березовський, Михайло Теплий, Микита Томілін) та«ChNUBKh Alive Cluster» (третьокурсники ФОТІУС Ярослав Лістровий і Наталія Бородіна) посіли 5-те абсолютне місце з 33 університетських команд регіону.«ChNUBKh Alive Cluster» отримала сертифікат переможця третього ступеню та право участі у першій (вищій) групі фіналу України, яка одночасно є півфіналом світу.

Як зазначає проректор університету з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, це вагомий успіх наших студентів.
Адже один із фінальних етапів цієї олімпіади, на відміну від більшості студентських олімпіад, є одночасно ще й півфіналом світової першості.

Сергій Валерійович наголошує, що учасники цієї олімпіади від Черкаського національного вперше отримали право участі в фіналі світу, а право участі у вищій групі фіналу України здобули після помітної перерви.
Загалом же за підсумками минулого навчального року 10 студентів університету стали призерами і переможцями всеукраїнських наукових конкурсів, ще 6 студентів вибороли призові місця на всеукраїнських олімпіадах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x