Черкащина входить у четвірку кращих в Україні за рівнем влаштування дітей в родини

Черкащина входить у четвірку кращих в Україні за рівнем влаштування дітей в родини

Батьки-усиновителі, батьки-вихователі, прийомні батьки, опікуни та діти Черкащини приймали вітання з нагоди Дня усиновлення. Долучився до привітань і заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

Аліна Войтенко з Ватутіно розповідає, що десять років тому вони разом з чоловіком вирішили усиновити двох дітей. Згодом до їхньої родини доєдналося ще двоє дітлахів. Зараз же у своєму дитячому будинку сімейного типу вони виховують десятьох хлопчиків та дівчаток різного віку. Всі вони сьогодні завітали до обласної філармонії на урочисте свято.

– Черкащина входить у четвірку кращих в Україні за рівнем влаштування дітей в родини, – зауважує Сергій Овчаренко. – Тож нині проживають в сім’ях опікунів, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу понад дві тисяч дітей. А це 92% від тих, хто потребує родинного затишку. Вдячний кожному за вашу шляхетну справу. Адже ви дали дітям найважливіше – власну родину.

Він додав, що не даремно День усиновлення збігається з християнським святом Віри, Надії та Любові. Адже саме такі відчуття дарують дітям дорослі, що вирішили прийняли їх у свої родини на правах синів чи дочок.

Крім того, нині на Черкащині в сім’ях усиновителів проживають 775 усиновлених дітей, відзначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Оксана Покатілова. За її словами, від початку цього року усиновлено 45 дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x