Село Крутьки відзначило 380-річчя

Село Крутьки відзначило 380-річчя

У день Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, жителі села Крутьки Чорнобаївського району традиційно відзначили релігійне свято й День села, а також 73-ю річницю визволення села від нацистських загарбників.
Зранку відбулося богослужіння. Потім у Будинку культури в рамках свята села та за сценарієм розпочалось незвичне дійство для любителів гри в шашки – сеанс безперервної і одночасної гри.

Розповідає Володимир Колісник, директор Крутьківського Будинку культури:
– Його проводив гість з Полтави – майстер спорту з шашок Роман Котляр. Сеансер за одну годину провів 30 поєдинків з місцевими шашкістами, виграв 28 та 2 зіграв внічию. До речі, майстер приїхав на наше свято не тільки для проведення сеансу гри в шашки. На прохання любителів цієї гри провів ще й майстер-клас, розповів дітям і дорослим принципи і правила гри в шашки, а під час концерту веселив глядачів байками і гуморесками з власного репертуару.
З 14-ої години в Будинку культури розпочалося урочисте зібрання. Сільський голова Ольга Положай у своєму виступі привітала односельчан та гостей з 380-ю ювілейною річницею з дня згадки в історичних документах про село, що дало привід вважати 1636 рік датою заснування цього краю під назвою Крутьки.

Село Крутьки відзначило 380-річчя

Вона привітала також місцеву спортивну команду, яка на змаганнях «Найспортивніше село» в районі виборола 1 місце, а на обласних зайняла почесне 4. Команді вручили запашний коровай. Директор СТОВ «АГРОКО» Володимир Тарандушка вручив премію інструктору по спорту в селі Андрію Шемшур, а від імені дирекції «АГРОКО» – цінні подарунки своїм кращим працівникам-крутьківцям.

Хвилюючими моментами стали вшанування найстаршої жительки села 93-річної Марії Душки, наймолодшого Тіграна Ісаакяна (народився 6 серпня), золотих ювілярів подружнього життя Івана та Олени Щепаків, срібних ювілярів, яких в селі цього року 9 пар. Всіх їх цінними подарунками та щирими словами привітала очільниця громади.

На свято завітав краєзнавець, автор книг про знаменитих людей Чорнобаївщини Василь Гарната, який розповів про відомих уродженців села та подарував для місцевого музею китель нашого земляка генерала Івана Макаровича Дудури, який надіслала з Казахстану дочка генерала. За цінний дарунок краєзнавцю подякували сільський голова та директор музею Алла Трохимчик, вручивши запашний коровай.
Насиченою і цікавою була культурна програма свята. Про це подбали сільський голова Ольга Положай, художній керівник Будинку культури Андрій Строгуш, завідуюча відділом бібліотечної роботи Валентина Мартиненко за матеріальної підтримки Ігоря Потапенка. Як завжди з успіхом виступив Крутьківський аматорський хор, великий репертуар представила школа та місцеві аматори.

Усі учасники заходу та жителі села, гості могли скуштувати смачної каші, яку приготували вправні майстри-кулінари Любов Артеменко і Оксана Воропай. Для дітей було влаштовано розваги на електромобілях і батутах, тир.
– Щиро, гостинно Крутьки відзначили свій день, як свято єднання, адже в цьому селі здавна живуть хлібороби – привітні, працьовиті, талановиті, щедрі душею, – підсумував Володимир Колісник.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x