Врослий ніготь треба лікувати якомога раніше

Врослий ніготь треба лікувати якомога раніше

Врослий ніготь – це захворювання, що супроводжується вростанням куточків нігтьової пластини в м’ясисті навколонігтьові валики, що може провокувати запалення.

Причиною цьому явищу може стати неправильно підібране взуття або розвинені навколонігтьові валики. Найчастіше ніготь вростає на великому пальці. Сприяє розвитку проблем із нігтями на ногах і носіння взуття на високих підборах.
Також неправильний ріст нігтя може спровокувати неправильно зроблений педикюр. Щоб уникнути вростання, слід підрізати нігті не занадто коротко, лишати трохи «вільного краю». Важливе значення має і форма пластини – безпечнішою є прямокутна, тому фахівці не радять заокруглювати кінчик нігтя.
Слід зазначити, що чим раніше ви почнете лікування, тим швидше і «безпечніше» можна буде позбутися проблеми.
Як правило, врослий ніготь людина помічає швидко – про це свідчить насамперед біль і почервоніння цієї ділянки. Через кілька днів, якщо не ліквідувати проблему, починається нагноєння. За таких симптомів найменший тиск на хворий палець викликає біль, тому носіння тісного взуття стає нестерпним. Тому цю проблему найкраще ліквідувати якомога раніше.

Лікування в домашніх умовах
Якщо ніготь ще не вріс занадто сильно і немає нагноєння, спробуйте видалити його в домашніх умовах. Попередньо розпарте ноги в гарячій ванні, до якої додайте настояні квітки ромашки (5 ст.л. на
2 л води). Опустіть ноги у гарячу воду на 15–20 хвилин. Обережно, за допомогою звичайних косметичних ножиць зріжте відрослий край, при цьому намагайтеся не пошкодити шкіру.
Також хворе місце можна розм’якшити за допомогою алое. Подрібніть лист алое, отриману кашку прикладіть на запалену ділянку, попередньо відсунувши валик біля нігтя. Процедуру робіть на ніч. Після цього вранці можна буде вирізати гострий куточок. Обов\’язково продезінфікуйте інструменти.

Хірургічне та лазерне лікування
Якщо постійно вростає ніготь на нозі незалежно від правильності обрізання і взуття, що супроводжується нагноєнням і значним збільшенням валика, лікувати це можливо тільки хірургічним шляхом. Таке лікування здійснюється під місцевою анестезією, лікар за допомогою скальпеля видаляє частину нігтьової пластини і вичищає область під нігтем від гною. Операція триває близько 10 хвилин, але відновлювальний період триває впродовж кількох тижнів.
Якщо вас постійно турбує проблема врослого куточка, можна здійснити більш безпечне лікування – лазерну корекцію. Лікування проводиться за одну процедуру, під час якої відбувається «випаровування» врослого куточка і бічної частини пластини під дією лазерного променя. Те ж саме відбувається і з гноєм, що накопичився під нігтем. Така процедура майже безболісна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x