В артпросторі Черкаського ЦНАПу триває персональна виставка художника та педагога Григорія Малорода

В артпросторі Черкаського ЦНАПу триває персональна виставка художника та педагога Григорія Малорода

Черкаський центр надання адміністративних послуг не лише виконує свою роботу за призначенням, але й намагається поєднати корисне з прекрасним. Тут за невеличкий проміжок часу вже відбулося десять різноманітних мистецьких подій. Зокрема, відкриття виставок, фотоекспозицій тощо. Усе − для містян, які у справах не встигають побувати на виставках в міських музеях. Крайня з них − персональна виставка педагога комунального навчального закладу «Міська станція юних техніків» Григорія Малорода.

Григорій Малород назвав експозицію своїх робіт оптимістично – «Весна прробуджує». Це дійсно світлі, яскраві роботи на вістрі власних почуттів та філософії художника.

− Весна надихає і пробуджує, дає приклад незламності та надихає на життя, − зазначив Григорій Малород. – Весна − це коли так хочеться тиші й краси, весна вимагає почуттів.

Автор виставки є неодноразовим учасником багатьох мистецьких подій, регіональних виставок. Він створював один із черкаських муралів, а ще за проєктом громадського бюджету (ще до повномасштабного вторгнення) разом із своїми учнями розписав паркан Черкаської музичної школи № 2.

Григорій Малород є дійсно багатогранною творчою особистістю, яка влучно поєднує педагогічну діяльність із творчістю. Він знаходиться у пошуку справжнього та максимально близького собі мистецького «Я».

Митець більшою мірою тяжіє до абстракції. Хоча його теплі пейзажі, натюрморти та портретні роботи з філософським наповненням припадають до душі глядачам.

Слід додати, що свою персональну виставку, художник Григорій Малород присвятив своїй мамі, якої вже, на жаль, немає з ним. Тому чільне місце в  загальній експозиції зайняв матусин вишиваний рушник.

 

Тетяна Євген’єва

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x