З вересня розмір мінімального страхового внеску становитиме 478 грн

З вересня розмір мінімального страхового внеску становитиме 478 грн

Починаючи з 1 вересня розмір мінімальної заробітної плати ставить 1 378 грн. Разом з тим збільшився і мінімальний розмір ставок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до 478,17 грн. Про це «Нова Доба» дізналася в Державній податковій інспекції м. Черкаси.

Податківці нагадують, що всі підприємці, незалежно від застосованої системи оподаткування, наявності найманих працівників, видів проваджуваної діяльності, є платниками ЄСВ не лише за найманих працівників, а й безпосередньо «за себе». Винятком є фізичні особи-підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ у розмірі 34,7% суми чистого доходу, отриманого від підприємницької діяльності, яка підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного соціального внеску не може бути меншою від мінімального страхового внеску за місяць, у якому було отримано дохід, але не повинна бути більшою від максимальної величини бази нарахування внеску.

Для підприємців-«спрощенців» мінімальна ставка єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становить 34,7% від суми, що визначається такими платниками самостійно, якщо не укладено договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового соціального страхування та обрано іншу відсоткову ставку. При цьому, сума єдиного страхового внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x