Юні сопілкарі з Катеринополя перемогли у всеукраїнському конкурсі

Юні сопілкарі з Катеринополя перемогли у всеукраїнському конкурсі

Учні Катеринопільської дитячої музичної школи, беручи щороку участь в обласних оглядах-конкурсах, неодноразово ставали їхніми лауреатами в різних номінаціях, святкували перемоги в зональних конкурсах Уманського регіону. А цьогоріч вирішили спробувати свої сили на більш високому рівні, тож і подали заявку на участь у другому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі BUKOVEL-CHABAN-FEST 2016 в м. Яремче і вибороли таке право.

Юних катеринопільчан гостинно прийняв. дитячий санаторій «Прикарпатський», надавши ансамблю сопілкарів «Дивограй» безкоштовно санаторно-курортні путівки. Колектив, до складу якого входять Діана Нагорна(солістка), Марія Гончар, Яна Тараненко, Діана Барчан (керівник Наталія Добровольська) та учениця 4 класу фортепіано Настя Калиновська (клас викладача Ніни Монахової) під керівництвом директора школи Миколи Молокова провели свої канікули, змагаючись із своїми однолітками з усієї України. Про масштаби BUKOVEL-CHABAN-FEST 2016 говорять, зокрема, такі цифри: у фестивалі брали участь 18 хореографічних колективів, 12 колективів бального танцю, 7 оркестрів народних інструментів, 14 інструментальних ансамблів різних форм і складів, 64 солісти в інструментальному та вокальному жанрах.

У першому турі юні катеринопільчани набрали 120 балів із 140 можливих, стали лауреатами конкурсу і пройшли далі. У другому турі, що відбувся 4 листопада, завдання ускладнилося, адже всіх учасників розподілили на три вікові категорії. «Дивограй» — у третій, найстаршій, Анастасія Калиновська в середній — наймасовішій! Ансамбль сопілкарів на сцені − зал оплесками зустрічає гостей з Черкащини, Шевченкового краю. Полонила слухачів і журі, яке очолював Народний артист України Ярослав Борута, Діана Нагорна майстерним виконанням своєї сольної програми «Одинокий пастух» Джеймса Ласта. А полька \”Рондо\” лише закріпила успіх учнів Катеринопільської дитячої музичної школи. Вердикт журі шокує юних сопілкарів і викликає бурю емоцій у дівчаток та директора музичної школи − ансамбль «Дивограй» виборов перше місце! Діана Нагорна − друге місце.
Директор школи Микола Молоков зазначає, що він вірив у своїх вихованців, знав, що вони талановиті, що й довели на фестивалі.
Серед тих, хто щиро радів за успіх наших юних музикантів, була й уродженка Катеринополя Тамара Покрищук, яка нині проживає у місті Яремче. Вона не проминула нагоду поспілкуватися із земляками і сфотографуватися з ними.
«Дивограй» помітили. Ансамбль запросили виступити на урочистому концерті з нагоди 98-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР).

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x