Полонійному центру ЧНУ виповнилося 15 років

Полонійному центру ЧНУ виповнилося 15 років

Полонійний центр було відкрито 5 грудня 2001 року за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Києві і особисто Консула Кшиштофа Свідерка. За 15 років існування центру понад 100 студентів-випускників університету отримали диплом перекладача з польської мови і вчителя польської мови.
Студенти-славісти постійно виїжджають до Польщі на запрошення польської сторони до участі в дидактично-пізнавальних програмах, літніх курсах польської мови, а також підтверджують високий рівень своєї мовної підготовки на студентських республіканських олімпіадах і конкурсах з польської мови. Найкращі ж пройшли наукову підготовку в аспірантурі Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні, успішно захистили дисертації і здобули науковий ступінь доктора гуманітарних наук.

Привітати викладачів та студентів прийшли численні гості, серед яких Радник Посла Республіки Польща з науково-освітньої співпраці Емілія Ясюк, доктор габілітований Гданського університету, перший викладач польської мови Полонійного центру, делегований Міністерством науки і вищої освіти Польщі у 2001 – 2002 роках Артур Брацкі, директор Дому Польщі у Києві Марія Сівко, голова громадської організації «Польський культурний центр ім. Кароля Шимановского» Геннадій Лінєвіч, президент Ротарі клубу «Черкаси-центр» Тетяна Очеретяна, польські науковці, представники польської громади Черкас, викладачі та випускники Черкаського національного.

Президент Ротарі клубу «Черкаси-центр» Тетяна Очеретяна передала Центру-ювіляру від імені польських ротарійців понад 500 книг польською мовою.
− Хочу сказати словами нашого відомого земляка Олександра Захаренка: «Поспішайте творити добро». Ми у Ротарі клубі увесь час керуємося цим девізом. Підтримуємо дружні зв’язки із ротарійцями Америки, Канади та багатьох країн Європи, але, звісно, наші друзі-поляки найближчі нам і найрідніші, − зауважила Тетяна Очеретяна. – Із величезною приємністю хочу передати ці подарунки, що неодмінно стануть у нагоді молодим знавцям мови і культури Польщі.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x