Тальнівські депутати на сесії заслухали звіт голови райради

Тальнівські депутати на сесії заслухали звіт голови райради

27 січня 2017 року голова районної ради Валентина Любомська провела чергову сесію Тальнівської районної ради. Потім голова районної ради вручила Подяки військових частин депутатам районної ради Тульчинському С.Б., Гудзенку С.А., громадам сіл Веселий Кут, Лащова за підтримку і надану допомогу військовослужбовцям, які захищають державу на Сході України, та Почесні Грамоти райдержадміністрації і районної ради – депутатам Тульчинському С.Б., Глухенькому В.С., Пасєці О.Д., Вишнопільській сільській громаді. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Тальнівській РДА.

Розпочинаючи роботу пленарного засідання, Валентина Любомська насамперед проінформувала присутніх про внесення змін у складі депутатської фракції партії \”Блок Петра Порошенка «Солідарність», де головою фракції обрано депутата Ігоря Новицького та входження до її складу депутата Олени Карпенко.

Потім депутати затвердили порядок денний сесії та приступили до розгляду питань.

Першим з них заслухали звіт голови районної ради Валентини Любомської про діяльність з грудня 2015 року по грудень 2016 року та приступили до обговорення.

І депутати районної ради, і сільські голови відзначили, що голова районної ради будувала свою роботу на принципах законності, колегіальності, публічності, прозорості та відкритості.

Роботу районної ради вони характеризували як конструктивну та послідовну, що сприяло прийняттю виважених рішень. Налагоджено взаєморозуміння та ділову співпрацю між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Зокрема, з райдержадміністрацією, народними депутатами Бобовим Г.Б., Ничипоренком В.М., Яценком А.В., депутатами обласної ради – Копійченком В.П., Підгорним А.В., Скіченком А.П. та Юрченком О.В. тощо.

За наслідками розгляду звіт взято до відома та запропоновано продовжити систематичне висвітлення діяльності районної ради і депутатів на офіційному сайті ради та в засобах масової інформації району.

В ході подальшої роботи депутати прийняли рішення про внесення змін до районного бюджету на 2016 рік, затвердили районні програми з охорони і підвищення родючості ґрунтів Тальнівського району «Родючість 2016-2020»; забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на 2017-2020 роки; технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в адмінмежах Лісівської сільської ради.

Однак з питань затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок для ведення фермерського господарства в адмінмежах Легедзинської сільської ради рішення не прийнято.

Депутатами схвалено звернення до Держпродспоживслужби України про збереження Тальнівської районної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Також голова районної ради проінформувала про реагування на запити, зауваження депутатів районної ради, що висловлені на попередніх засіданнях.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Віталій Карпук звернув увагу депутатів на дотримання ними вимог Закону України «Про запобігання корупції». Зокрема, щодо розширення кола осіб, які зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за формою, що визначається цим агентством. З метою своєчасного заповнення е-декларацій на сайті НАЗК та подання її у належний Законом строк порадив завчасно отримати електронний цифровий підпис, зокрема, у акредитованих центрах сертифікації ключів (АЦСК ІДД).

Розглянувши ще низку питань, сесія завершила свою роботу. Голова районної ради Валентина Любомська подякувала всім за плідну роботу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x