Держгеокадастр Черкащини прийняв понад три тисячі рішень щодо розпорядження землею

Держгеокадастр Черкащини прийняв понад три тисячі рішень щодо розпорядження землею

З початку 2015 року Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області прийнято 3321 рішення щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа цих угідь – 16 тис гектарів. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Зокрема, надано 2006 дозволів для розробки документації із землеустрою на загальну площу 7,3 тис га та передано у власність 996 земельних ділянок (всього 1,3 тис га). Також землевпорядною службою прийнято 259 рішень щодо надання в користування земельних ділянок, площа яких разом становить 3,9 тис га, та внесено 39 змін до чинних договорів оренди землі (2,9 тис га).
Протягом 2013 – 2014 років Головним управлінням Держземагентства Черкащини було прийнято 3248 рішень щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 21,3 тис га.

Довідка.
Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27 березня 2014 року №1166-VII внесено зміни до Податкового кодексу України, відповідно до яких розмір орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, незалежно від їхніх категорій, не може бути менший, ніж 3% від нормативної грошової оцінки землі.
Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області під час укладання договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності застосовує 4,5% від нормативної грошової оцінки землі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x