Смілянські лісівники провели профспілкову конференцію

Смілянські лісівники провели профспілкову конференцію

Минулого тижня у ДП «Смілянський лісгосп» відбулася конференція трудового колективу, у якій взяли участь та виступили директор лісгоспу Юрій Сегеда, голова Черкаської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Микола Опанасюк, голова профспілкового комітету підприємства Надія Ковальська, головний економіст Світлана Живолуп, провідний інженер з охорони праці Сергій Затуливітер. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Керівник лісгоспу Юрій Сегеда проінформував присутніх про фінансово-економічний стан підприємства, а також запросив колег до діалогу. Адже, як наголосив Юрій Юрійович, профспілкова конференція – це можливість для кожного працівника висловити власну думку, виступити із певними пропозиціями чи повідомити керівництву можливі претензії чи скарги. Однак, жодного негативного виступу не було. Адже підприємство стабільно працює, виконує виробничі нормативи, отримує прибутки, а значить, і кожний працівник має вчасну заробітну плату, що є важливим підґрунтям для достойного життя.

Про виконання умов колективного договору за 2016 рік звітувала голова профспілкового комітету Надія Ковальська, котра зазначила, що умови колективного договору виконувалися в повному обсязі. Адміністрацією створювались належні умови працівникам для виконання виробничих завдань та норм виробітку.

У лісгоспі на належному рівні проводиться підготовка кадрів та підвищення їх кваліфікації. Протягом року заробітна плата працівникам лісгоспу підвищувалася тричі: в березні, в червні, і в жовтні.

Працівникам лісгоспу надавались щорічні відпустки, згідно затверджених адміністрацією і профкомом графіків, а також додаткові відпустки, передбачені колдоговором (при народженні дитини, шлюбу працівника або його дітей, проводів в армію, та в разі смерті близьких рідних).

Було оплачено 11 путівок на санаторно-курортне оздоровлення дітей працівників в санаторії «Україна» і 5 путівок в дитячий оздоровчий табір «Тимурівець».

Відповідно до вимог по створенню здорових і безпечних умов праці на виробництві в лісгоспі розроблені комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки та гігієни праці, запобігання випадкам виробничого травматизму. Усі працівники лісгоспу, згідно із нормами, прийнятих колдоговором, забезпечені спецодягом і засобами захисту.

ДП «Смілянський лісгосп» і в минулому році продовжував підтримувати наших військових у зоні конфлікту. Так, для підтримки сил АТО закуплялись спеціальні технічні засоби та військова амуніція.

Окрім того, була надана шефська допомога дітям, учням шкіл району, вручались цінні подарунки переможцям І етапу творчого конкурсу «Людина і ліс».

Загалом виконання умов колдоговору присутні визнали задовільним, а також було затверджено новий документ, згідно із положеннями якого працюватимуть увесь наступний рік.

Підсумував роботу конференції Микола Опанасюк, котрий зазначив: коли мудрість керівництва, його досвід і розум об’єднані в одне ціле, тоді і результат очевидний. Саме так відбувається у Смілянському лісгоспі, від чого виграють і працівники, і саме підприємство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x