Краєзнавчий вечір «Освячені Михайлом» відбувся в Черкаській обласній бібліотеці

Краєзнавчий вечір «Освячені Михайлом» відбувся в Черкаській обласній бібліотеці

Літературно-краєзнавчий вечір «Освячені Михайлом» відбувся сьогодні у Черкаській обласній бібліотеці ім. Тараса Шевченка. На заході обговорювали наукову діяльність та творчість лауреатів обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Обласна літературно-краєзнавча премія імені Михайла Максимовича була заснована у 1994 році. Відтоді її щороку вручали краєзнавцям, які здійснили та опублікували вагомі дослідження з історії Черкащини: Михайлу Пономаренкові, Павлу Сосі, Володимиру Страшевичу, Фаїні Непийводі, Марії Приліпко, Миколі Борщу та іншим.

Вечір, присвячений кращим краєзнавцям Черкащини, вели Людмила Тимофіївна Демченко – завідувач краєзнавчого відділу бібліотеки та Василь Мельниченко – голова правління Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Краєзнавчий вечір «Освячені Михайлом» відбувся в Черкаській обласній бібліотеці
На книжковій виставці були представлені майже всі твори лауреатів премії. Коротко з їхнім змістом ознайомила присутніх Людмила Демченко. Про життєвий шлях краєзнавців розповів Василь Мельниченко.

– У минулому році виповнилося 25 років від дня заснування обласної організації Національної спілки краєзнавців. За цей час світ побачили понад 300 наших книг різного жанру. Праця авторів-краєзнавців клопітка нелегка та сподвижницька. Історико-документально-публіцистичні твори є трудомісткими, тому що для їхнього створення потрібно факти знаходити і за їхню достовірність відповідати. Тож, краєзнавці – це люди, які заслуговують на пошану – зазначив Василь Миколайович.

Краєзнавчий вечір «Освячені Михайлом» відбувся в Черкаській обласній бібліотеці
Історики зазначають: премії удостоїлися ті, хто здійснив вагомий внесок у реконструкцію досі невідомих сторінок минулого Черкащини. «Михайлом освячені» – так ми називаємо людей, які за свою сподвижницьку краєзнавчу працю поціновані найвищою краєзнавчою відзнакою Черкащини. Сподіваюся, що присутня молодь візьме за приклад цих людей як взірець любові до рідного краю і ненастанного плекання його історії, яка є неповторною – зазначив Григорій Голиш, директор наукової бібліотеки ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x