ЦВК: Найбільша проблема з організацією виборів існує в Черкасах

ЦВК: Найбільша проблема з організацією виборів існує в Черкасах

Найбільш гостра проблема з організацією місцевих виборів на сьогодні існує в Черкасах. Так вважає заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту Тиждень ua.

«Я думаю, що зараз найбільша проблема – це Черкаси, бо практично всі рішення Центральної виборчої комісії, які стосувалися виборів і які зобов\’язували цю комісію вчинити певні дії, практично всі були проігноровані», – заявив Магера в ефірі 5-го каналу у вівторок.
Він нагадав, що ЦВК неодноразово зверталася з цього приводу до правоохоронних органів і Генеральну прокуратуру.
«Тому, як на мене, Черкаси зараз – проблема номер один», – констатував заступник голови ЦВК.
Як повідомлялося, Черкаська міська виборча комісія спочатку зареєструвала кандидатів у депутати міськради та Сергія Одарича на посаду Черкаського міського голови від Партії вільних демократів. Проте потім вона скасувала ці рішення і затвердила текст виборчих бюлетенів без згадки \”Вільних демократів\”.

ЦВК скасувала ці рішення Черкаського міськвиборчкому і зобов\’язала відновити реєстрацію кандидатів від партії \”Вільних демократів\” і внести відповідні зміни в текст бюлетенів. Однак Черкаський міськвиборчком відмовився виконувати рішення ЦВК навіть після зміни складу.
Раніше голова ЦВК Михайло Охендовський припустив, що місцеві вибори в Черкасах можуть не відбутися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x