Всі черкаські школярі повинні пройти медогляди до 10 квітня

Всі черкаські школярі повинні пройти медогляди до 10 квітня

Кожен зі школярів України має пройти медогляд до середини весни 2014 року. Відповідне доручення після почутого на оперативній нараді Міністерства охорони здоров\’я дав глава уряду Микола Азаров, повідомляє Укрінформ.

На сьогодні вже перевірено стан здоров\’я 96,5 % школярів.
– Всі діти повинні пройти медичні огляди. Тут не повинно бути вибірковості. Це не просто робота медиків. Це здоров\’я дітей. І треба допомогти батькам , особливо з сімей , які перебувають у тих чи інших складних життєвих обставинах, – підкреслив Азаров.

Він нагадав , що уряд минулого року прийняв рішення про проведення обов\’язкових медоглядів школярів як у медичних, так і в навчальних закладах. Для цього створені медико-педагогічні комісії, які за згодою батьків перевіряють здоров\’я дітей, виїжджаючи безпосередньо в школи.

Особливо актуальні такі виїзди у віддалені населені пункти. На сьогодні в Україні 4500 сільських шкіл, де навчаються менше ста дітей у кожній. Переважно вони розташовані у віддалених невеликих населених пунктах, де немає поліклінік, і медогляди в школах – реальна можливість повноцінно перевірити здоров\’я школярів, не витрачаючи коштів та часу на поїздки в райлікарень.

За інформацією МОЗ, профілактичні заходи дають досить серйозні результати. Зокрема, завдяки виявленню на ранніх стадіях і своєчасному лікуванню вдалося в середньому на 15 відсотків знизити рівень захворюваності у школярів органів зору і слуху, опорно-рухового апарату.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x