Координатори Центру допомоги учасникам АТО відвідали Чигиринщину

Координатори Центру допомоги учасникам АТО відвідали Чигиринщину

Координатори Центру допомоги учасникам АТО вже відвідують райони Черкащини. Нещодавно були в Чигиринському. Планують робити це й надалі за встановленим графіком, адже це допоможе визначити проблемні питання, що турбують АТОвців та їхні родини, для подальшого їх вирішення. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Зазначимо, що в Центрі допомоги учасникам АТО вже розробили структуру та окреслили першочергові завдання. Сьогодні з метою їх обговорення члени Центру зібрались в обласній адміністрації за спільного головування заступника очільника області Віталія Коваля та керівника ГО «Волонтер Черкащини» Миколи Добровольського.

Віталій Коваль зазначив, що до складу Центру ввійшли координатори з питань медичної допомоги та соціальної адаптації, координатори у напрямку юридичної допомоги і координатори з питань роботи з волонтерами. Серед них – члени різних громадських організацій та об’єднань, а саме: «Центр допомоги армії», «Наш батальйон», «Юридична сотня», «Самооборона Майдану» та ін.
За словами заступника голови, такі ж центри створюватимуть в районах області, долучивши до роботи волонтерів на місцях.
– Основне наше завдання полягає в тому, щоб дійти до кожної родини АТОвця – аби, визначивши проблеми, координатори Центру спільно з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, установами та організаціями, оперативно та результативно вирішували питання демобілізованих бійців, – пояснив керівник Центру Микола Добровольський. – Для цього першочерговим завданням є збір, обробка інформації щодо соціального захисту учасників АТО. На сьогодні розроблені спеціальні анкети для заповнення їх АТОвцями. Їх розповсюджуватимуть по регіонах працівники соціального захисту спільно з волонтерами та сільськими головами. Це допоможе фахівцям Центру визначити, якої саме допомоги потребують бійці: психологічної, матеріальної, з працевлаштування, житлового забезпечення чи інші.

Як повідомив Микола Михайлович, Обласний центр допомоги учасникам АТО наразі працює при контактному центрі в обласній державній адміністрації. Тут здійснюється особистий прийом учасників АТО координаторами Центру (кожного вівторка та п’ятниці – з 16.00 до 17.00. в каб. 114, перший поверх (тел.:32-23-21). Однак, за словами Миколи Добровольського, це – тимчасово. Невдовзі графік прийому проводитиметься координаторами щоденно.
Окрім того, з 18.05.2015 на базі Черкаського обласного контактного центру відкрито безкоштовну телефонну «гарячу лінію» для консультативної та соціально-психологічної допомоги бійцям АТО та членам їхніх родин (0 800 50 88 76), за час роботи якої опрацьовано 2378 звернень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x