Кращих працівників аграрної галузі привітали на Уманщині

Кращих працівників аграрної галузі привітали на Уманщині

12 листопада в Родниківському сільському Будинку культури відбулись урочисті заходи з нагоди Дня працівників сільського господарства. Це свято справжніх господарів української землі, які щоденною працею прославляють наш край. Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу.
Перед початком свята у фойє Будинку культури працювали виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській РДА.

Щороку трудівників села та кращих працівників аграрної галузі вітають очільники району. І цього року працівників сільськогосподарських підприємств району привітали голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник та голова районної ради Олександр Дячук.
Зокрема, Віталій Васильович наголосив: «Усім відомо, як нелегко працювати на землі. Але завдяки високій організованості, мудрості, багаторічному досвіду аграрії Уманського району успішно провели у цьому році комплекс польових робіт. Уманський район є одним з найбільших районів в Черкаській області. Площа ріллі району складає 106,3 тис. га, яку обробляють господарства різних форм власності. Серед них основу аграрного сектора економіки району складають 35 сільськогосподарські підприємства, які обробляють 63,3% орних земель (67,4 тис. га ріллі) Крім того, в районі здійснюють виробничу діяльність 70 фермерських господарства, які в загальному обробляють 9,2 тис. га ріллі. Разом з тим не слід знижувати роль особистих селянських господарств, які залишаються основними виробниками плодоовочевої продукції, картоплі, а також значних обсягів тваринницької продукції. Органи місцевої державної влади постійну увагу приділяють забезпеченню продовольчої безпеки регіону та розвитку соціальної інфраструктури на селі. І недарма, ту нашому районі виробляється валової сільськогосподарської продукції протягом року майже на 800 мільйонів гривень».
У свою чергу, голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник почесними грамотами Уманської районної державної адміністрації та цінними подарунками відзначив найкращих працівників сільського господарства, героїв, які творять справжні дива на сільськогосподарській ниві.
«Кращий роботодавець», «Меценат 2015 року» – Гордій Микола Васильович – «Заслужений працівник сільського господарства». Очолюване Миколою Васильовичем сільськогосподарське підприємство «Уманський тепличний комбінат» є одним з найбільших підприємств України, що займаються вирощуванням овочів закритого ґрунту. Середня кількість працівників на підприємстві становить 580 осіб. Середня заробітна плата працівників за 10 місяців поточного року склала більше 5500 грн. Комбінат є одним з основних наповнювачів бюджету Уманського району. Микола Васильович не стоїть осторонь при вирішенні питань з надання матеріальної допомоги загальнодержавного значення, а саме при проведенні заходів АТО та соціальних питань територіальних громад Уманського району.

Кращих працівників аграрної галузі привітали на Уманщині

«Кращий керівник», «Громадський діяч 2015 року» – Мальченко Володимир Петрович – з липня 1998 року очолює сільськогосподарське підприємство в селі Аполянка – ТОВ «Прометей». З того часу розкривається талант молодого керівника сільськогосподарського підприємства, як здібного організатора виробництва, керівника з новою прогресивною формою мислення, що дозволило за короткий період під керівництвом Володимира Петровича вивести очолюване ним господарство в одне із потужних агроформувань району. Талановитим державним управлінцем відзначив себе Володимир Петрович за час роботи в органі виконавчої влади очолюючи протягом 2002-2004 років Уманську райдержадміністрацію. Чітку громадську позицію в агровиробництві, розвитку сільських територій проявляє Володимир Петрович очолюючи з 2008 року громадське об’єднання сільськогосподарських товаровиробників Уманського району.

«Краще господарство в галузі рослинництва 2015 року» – ТОВ «Берестівець», директор Чекаленко Василь Іванович – заслужений працівник сільського господарства. При високій культурі землеробства, за рахунок впровадження науково – обґрунтованих технологій вирощування зернових культур, сортооновлення, використання належної кількості мінеральних добрив, застосування ефективних засобів захисту рослин в господарстві вирощено і зібрано найвищий урожай озимої пшениці по 85 ц з гектара, кукурудзи на зерно по 120,4 центнера з гектара. Урожайність соняшника склала – більше 42 центнера з гектара, сої по 32 ц/га.

«Краще господарство в галузі тваринництва 2015 року» – ДП «Умань Агро» с. Гереженівка, директор –Чепіжак Віталій Миколайович. Підприємство є лідером в галузі скотарства по району, в якому утримується 1156 гол. ВРХ ( 20,8% поголів’я району) в т. ч. 550 голів корів ( 25,3% поголів’я району). Середньодобові привіси ВРХ складають 800 г., надій на корову за рік в середньому 6700 кг. Ведення галузі здійснюється за прогресивними технологіями, проведено повну реконструкцію тваринницьких приміщень. Нові технології і в коромовиробництві, закуплена новітні мобільні кормозмішувачі – роздавачі. На високому рівні в господарстві ведеться племінна робота, оновлюється основне стадо молочної череди корів породи Голштинська.

«Краще господарство з впровадженням інвестиційного проекту в сільськогосподарське виробництво 2015 року» – ТОВ «Агроплант» с. Юрківка – директор Мордач Олександр Андрійович ТОВ «Агроплант» с. Юрківка – Свою діяльність розпочало з грудня 2005 року на чолі з молодим керівником Олександром Андрійовичем Мордачем. Перш-за-все, поряд із безпосередніми виробничими процесами, керівник потурбувався над покращенням умов праці працівників, а саме було повністю відремонтовано та осучаснено кантору господарства, побутові приміщення для механізаторів, їдальню. Про Олександра Андрійовича можна сказати, що він керівник який намагається розбудовувати господарство за європейськими стандартами. Так, викупивши у збанкрутілого сільськогосподарського підприємства напівзруйновані тваринницькі приміщення – товариство „Агроплант” ризикнув на впровадження та розвиток нової галузі для Уманщини – це кролівництво. Кролеферму в с. Юрківка, – європейського стандарту – ТОВ „Агроплант” ввів в експлуатацію у квітні 2015 року, проектною потужністю – вирощування 50 тис. голів кролів.
Також, почесними грамотами та подарунками були нагороджені кращі механізатори, комбайнери та комбайнові екіпажі, працівники ферм, току та водії району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x