«КіноШот» оновив програму заходу й анонсував гучний сюприз для Черкас

«КіноШот» оновив програму заходу й анонсував гучний сюприз для Черкас

Уже за три дні Черкаси перетворяться на круту кінотусівку. Так із 16 серпня в місті стартує ІІІ Черкаський фестиваль короткометражного кіно «КіноШот», що триватиме аж до 19 серпня та продемонструє черкасцям і гостям міста короткометражні стрічки конкурсної та позаконкурсної програми фестивалю, проведе творчі зустрічі з молодими українськими режисерами та дискусії щодо українського кінематографу, а також запропонує учать у кіношколі для дітей та майстер-класі з основ нанесення гриму для дорослих. Проте, як повідомляють організатори, анонсована попередньо програма фесту зазнала незначних змін.

– У нас залишаються дві локації – кінотеатр «Україна» і Долина троянд, проте відбулися зміни, де проходитимуть додаткові активності. Відтак, у кінотеатрі «Україна» ми залишили лише кінопокази конкурсної і позаконкурсної програм, аби глядачу нічого не заважало насолоджуватися переглядом стрічок. А частину активностей – творчі зустрічі, дискусії і майстер-класи – ми перенесли в Долину троянд, оскільки це підпадає під концепцію фестивалю просто неба та дозволить залучити до них більшу кількість черкасців. Покази національної конкурсної програми, яку цьогоріч показуватимуть два дні, традиційно залишаються у Долині троянд. Вони стартуватимуть у п’ятницю, 17 серпня, та суботу, 18 серпня, о 21:00, – розповіла співорганізаторка «КіноШоту» та прес-секретарка заходу Анна Сакун.

За словами голови організаційного комітету «КіноШоту» Вікторії Лавреньєвої, у конкурсну програму від КіноШоту» увійшли 26 фільмів, відбором яких займалася кваліфікована відбіркова комісія на чолі з програмним директором Олександром Гусєвим. Вони змагатимуться у таких номінаціях: «Кращий український короткометражний ігровий фільм»; «Кращий зарубіжний короткометражний ігровий фільм»; «Кращий міжнародний короткометражний анімаційний фільм»; «Приз глядацьких симпатій».
– Усі фільми, що входять у конкурс фестивалю, є лауреатами й учасниками престижних міжнародних фестивалів. До всього – це дуже якісні стрічки, які всі мають нагороди і визнання від представників кіноспільноти, – зауважила Вікторія Лавреньєва. – До всього, буквально вчора стало відомо, що фільм, який ми представляємо на відкритті другого дня показів національної конкурсної програми у суботу, отримав нагороду «Кращий фільм» від Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Wiz-Art».

Оцінювати ж ці стрічки буде суворе, але справедливе журі. Так до його складу входять:
Римма Зюбіна, відома українська акторка театру та кіно, громадська активістка; Альона Пензій, менеджерка з дистрибуції кіно, кінокритикиня, кінознавець; Дмитро Десятирик, член Міжнародної асоціації кінопреси ФІПРЕСІ, Українського Оскарівського комітету, Української кіноакадемії, кінокритик, журналіст; та Надія Горбаченко, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в черкаській області.

Попри те, що до фестивалю залишаються лічені дні, організатори все ще мають певні незакриті фінансові питання.
– Незважаючи на значну підтримку нашого заходу з боку міської влади та Держкіно, ми все ще потребуємо коштів, які б у повному обсязі покрили витрати на обладнання, що дозволить забезпечити якісні покази в Долині троянд. Оскільки ми не зібрали потрібної суми на «Спільнокошті», то нині досі шукаємо партнерів, яким би було цікаво долучитися до значної кіноподії у своєму місті. Мова йде про суму в 15 тисяч гривень, – розповів співорганізатор фестивалю Сергій Костенко.

Сергій Воронов, директор Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР, наголосив на тому, що бути причетними до організації таких заходів і надавати їм всіляку підтримку, адже вони є справжньою родзинкою не лише нашого міста, а й всієї Черкащини та приваблюють сюди туристів та митців кіномистецтва. Власне, силами департаменту забезпечено поселення всіх гостей, а також сприяють вирішенню різних технічних моментів.

Ще одну важливу родзинку фестивалю проанонсував заступник міського голови Юрій Ботнар, закцентувавши на тому, що справді корисні й потрібні місту громадські ініціативи потрібно підтримувати.
– Ми тішимося, що в Черкасах є такий майданчик, на якому люди можуть подивитися кіно, водночас і розважившись, і переглянувши мудре кіно, що наштовхує на серйозні думки. Зважаючи на все це, ми цьогоріч запросили до участі в «КіноШоті» голову Державного агентства з питань кіно Пилипа Іллєнка, який проведе в межах фесту дискусію щодо відродження українського кіно в цілому, а також привезе в Черкаси стрічку, допрем‘єрний показ якої відбудеться також на «КіноШоті». Я сподіваюся, для нас це буде певний новий рівень розвитку фестивалю і забезпечить підтримку заходу на майбутні роки.

«КіноШот» оновив програму заходу й анонсував гучний сюприз для Черкас

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x