Способи, що мені допомагають покращити настрій

Ви помічали, що гарний початок дня створює контекст і справи ладяться, і ви сяєте доброзичливістю і заряджаєте всіх позитивом. Але бувають дні, які ви з якоїсь причини не можете почати добре. Буває, ви погано спали, або небо сіре та затяжний дощ пригнічують ваші думки. Або ж просто «платета найшла».
А може, ви втратили позитивний настрій під час важкої першої половини дня і після обіду відчуваєте себе втомленими, слабкими, чи, навіть виснаженими… Що тоді робити? Невже день вже втрачено, і залишається тільки розраховувати, що завтрашній буде краще? Ні, сьогодні ще не закінчилося.

І у мене є кілька перевірених часом способів боротьби з поганим настроєм. Я даю дню новий початок наступним чином.

Цінуйте те, що маєте – один з тих прийомів, яким я найчастіше користуюся.
Я кажу собі: у мене здорові діти, у мене жива мама, у мене хороший чоловік! І це є щастя! Зараз я почуваю себе не дуже добре, але вони є в моєму житті, за що я маю бути вдячна.
І ця думка змінює мою свідомість. Завдяки цьому я починаю відчувати себе більш щасливою, відкритою.

Поводьтеся так, як би ви хотіли себе почувати.
Емоції працюють і в зворотному напрямку також. Тому, якщо я хочу стати енергійнішою й підняти собі настрій, я поводжуся, як позитивна людина. Можна поговорити з кимось, хто поруч про щось захопливе і цікаве, щоб відволіктися.

Посміхнутися тому, хто поруч.
Це грайливий прийом, який я використовую досить часто, і який піднімає настрій не тільки мені.

Зробити комплімент.
Можна згадати якусь річ, яку ви щиро цінуєте в людині, яка знаходиться поруч з вами в кімнаті. Після цього зробіть йому або їй комплімент, який ви придумали – щоб всім стало приємно. Ви відчуєте себе добре і зарядитесь позитивом від усміхненої, щасливої людини, яка отримала комплімент. В результаті – у вас обох настрій стане набагато кращим.

А ще, раптом поруч немає нікого, просто зробіть собі кави чи інший улюблений напій, і дві-три хвилини абстрагуйтеся і думайте про щось приємне – це також допомагає.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x