У Золотоноші презентували Школу працевлаштування ромської молоді

У Золотоноші презентували Школу працевлаштування ромської молоді

У Золотоноші нещодавно відбувалося представлення нової унікальної програми Школа по працевлаштуванню ромської молоді, що має на меті допомогти ромській молоді розвинути навички підвищення ефективності власної реалізації шляхом працевлаштування та стажування з метою досягнення високих результатів.

Програма містить практичні інструменти по написанню резюме, супровідного та мотиваційного листа, підвищення самооцінки при проходженні співбесіди, створення молодіжного інформаційно-аналітичного порталу по обміну інформацією з питань стажування та працевлаштування для ромської молоді. Вся ця інформація об’єднана в єдину систему засвоєння знань, що стане в нагоді навіть при самостійному оволодінні знаннями за короткий проміжок часу.

Такий захід відбувся завдяки фінансовій підтримці Ромського освітнього фонду та МФ Відродження та у співпраці з Черкаським обласним центром зайнятості, Золотоніським міськрайонним центром зайнятості та при сприянні Золотоніської районної ради.

Результатом представлення і реалізації зазначеної програми стало підписання Меморандуму про співпрацю з Черкаським обласним центром зайнятості.
Начальник відділу профорієнтації Наталія Береза зазначила, що лише спільними зусиллями з ромськими молодіжними активістами можливо сприяти процесу працевлаштування в ромських громадах. Розуміючи важливість цього, Черкаським обласним центром зайнятості було запропоновано співпрацю у проведенні навчальних тренінгів у місцях компактного проживання ромів на Черкащині на 2016 рік.

Завдяки підтримці Золотоніської районної ради стало можливим проведення і презентація Першої школи по працевлаштуванню ромської молоді саме в Золотоніському районі Черкаської області. Валерій Саранча постійно опікується проблемами ромської громади, яка проживає на території району, ставлячи це за пріоритетний напрямок роботи з національними меншинами.
16 молодих ромських активістів з Чернігова, Кременчуга, Кіровограда, Львова, Донецька, Одеси, Харкова, Києва, Черкащини із задовленням прослухали матеріали тренінгу. Єдиним проханням з їхнього боку було продовжити роботу в заданому напрямку та проведення повторних тренінгів для них та їхніх колег. Організатори сподіваються, що саме молодь стане Прометеями у покращенні життя ромських громад та буде сприяти інтеграції ромської спільноти в українське суспільство.

Ліля Фомічова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x