До 25 грудня потрібно сформувати всі сільські бюджети

До 25 грудня потрібно сформувати всі сільські бюджети

При формуванні найголовнішого фінансового документу сільські голови повинні врахувати передачу шкільних, дошкільних закладів та закладів культури на баланси відповідних профільних відділів та управлінь райдержадміністрації. Останнє не стосується єдиної в районі об’єднаної територіальної громади. Білозірська громада буде напряму отримувати кошти на медицину та освіту, відповідно утримуватиме заклади соціальної інфраструктури сама. На цьому наголосила начальник фінансового управління адміністрації Ганна Шокот під час зустрічі із керівниками органів місцевого самоврядування. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

– Завдяки змінам до законодавства значно збільшено ресурс бюджетів на виконання власних повноважень у першу чергу у сфері житлово-комунального господарства, благоустрою населених пунктів та реалізації інших місцевих програм соціально-економічного розвитку, – наголосила вона. – Окрім того, органи місцевого самоврядування найближчим часом повинні прийняти рішення щодо ставок земельного податку та надання пільг зі сплати земельного податку юридичним та/або фізичним особам на наступний рік та подати ці рішення до Державної податкової інспекції в Черкаському районі також до 25 грудня.

Нагадаємо, після місцевих виборів відбулася ротація сільських голів у районі майже на 50%. З огляду на це, апарат адміністрації та районної ради відпрацював механізм проведення оперативного стажування новопризначених сільських голів та секретарів сільських рад у відділах апарату, структурних підрозділах адміністрації та районної ради. Стажування триватиме протягом трьох днів з 24 по 27 листопада.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x