Школа на Катеринопільщині отримала допомогу від Геннадія Бобова

Школа на Катеринопільщині отримала допомогу від Геннадія Бобова

Єрківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Героя України В.М. Чорновола заснована в 1910 році. Спочатку це була церковно-приходська школа. Вчителювала тут Марія Онисимівна Андрієвська, яка всі класи вела сама. Наприкінці 30-х років у Єрківській школі вчителем працював Максим Чорновіл, батько Героя України В’ячеслава Чорновола. З 2012 року освітній заклад носить ім’я
В’ячеслава Максимовича. У 1973 році було здано в експлуатацію нове приміщення школи. Лише з 1974 по 2015 роки зі стін цього закладу вийшло 3 357 випускників.

Сьогодні в Єрківській школі навчається 425 учнів і працює 47 педагогів. Учнівський та педагогічний колективи дбають про авторитет своєї школи, гідно представляючи її на різноманітних змаганнях, олімпіадах, конкурсах, турнірах як районного, так і обласного та міжнародного рівнів, отримуючи перемоги різного ґатунку. У школі плідно працює колективна радіостанція, позивні якої знають далеко за межами України.
У Єрківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів належну увагу приділяють спортивній роботі. Школа знана своїми командами з баскетболу, волейболу, футболу. Гарні результати демонструють учні в змаганнях із легкої атлетики, шахів і шашок.

Навчальний заклад дуже пишається успіхами своїх спортсменів. Про це свідчать численні грамоти, кубки, здобуті не тільки учнями цієї школи, а й їхніми наставниками в різноманітних змаганнях. Кращими спортсменами школи стали Ігор Ткаченко, Інна Ткаченко, Софія Куцай, Олександр Дріжчаний, Анастасія Шкуренко, Рустам Хоркашев, Вадим Коріненко, Вікторія Пономаренко, Юрій Белей, Марина Рябченко, Олександр Піхота, Оксана Попович, Ольга Успаленко, Олена Гуртовенко, Тетяна Поліщук.

На жаль, матеріальна база школи вже застаріла й потребує оновлення, а фінансування недостатнє. Колектив закладу радий усім, хто намагається допомогти в організації навчання та виховання підростаючого покоління в такий непростий для держави час. Щоб покращити матеріальну базу школи, педагогічний колектив звернувся до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова, адже учнівській команді були потрібні нова спортивна форма та інвентар.

Допомога не забарилася, і вже 19 листопада до школи завітали представники Геннадія Бобова, які подарували комплекти спортивної форми для шкільної футбольної команди й три комплекти м’ячів (футбольні, баскетбольні, волейбольні) для занять на уроках фізичної культури. Спортсмени школи одразу ж оцінили подарунок, одягнувши спортивну форму та випробувавши м’ячі.
«Ми щиро дякуємо Геннадію Борисовичу за такий необхідний нам нині подарунок, – говорить директор Єрківської ЗОШ Валерія Онатій. – Віримо, що наші учні досягатимуть ще більше успіхів не тільки в навчанні, а й у спорті, радуватимуть учителів та батьків своїми здобутками».

«Щомісяця мої громадські при­ймальні отримують сотні прохань про допомогу, кожне з яких детально вивчається. Серед пріоритетів допомоги – школи, заклади охорони здоров’я, дитячі садки й інфраструктурні проекти. Я не можу допомогти всім і одразу – на це не вистачить сил ні в кого. Це має робити держава, яка, на жаль, зараз дуже погано виконує свої соціальні функції. Але, тим не менше, вже сотні закладів області отримали необхідний інвентар, технічні засоби навчання, сучасне обладнання. Тільки цього року нам удалося допомогти 29-ом освітянським і дошкільним закладам. Запевняю, довгострокова програма допомоги округу працюватиме й надалі. У перервах роботи Верховної Ради я постійно відвідую Черкащину й особисто розглядаю запити та прохання, які надходять до приймалень», – зазначає народний депутат.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x