Цистит: симптоми, причини та лікування

Цистит: симптоми, причини та лікування

Цистит – це запалення сечового міхура. Найчастіше захворювання виникає внаслідок бактеріальної інфекції (інфекція сечостатевого тракту). Якщо відчуваєте печіння при сечовипусканні, незначне підвищення температури, а сеча каламутна й має різкий запах – зверніться до гінеколога.

Які причини появи циститу? Переохолодження. Сечовипускальний канал у жінок короткий і широкий, тому інфекція через нього потрапляє в сечовий міхур набагато легше, ніж у чоловіків. Часта причина появи циститу – звичайне переохолодження, адже погода дуже мінлива.

Недотримання особистої гігієни. Синтетична білизна може стати причиною циститу, бо вона сприяє розмноженню бактерій. Якщо вкрай потрібно одягнути гарну білизну на ділову зустріч або романтичне побачення, то, залишаючись удома, віддайте перевагу спідній білизні з натуральних тканин. Також важливо пам’ятати, що засоби особистої гігієни під час менструації необхідно міняти кожні 3 години, а також в «ці дні» треба частіше підмиватися (3 і більше разів на день) з використанням засобів для інтимної гігієни.

Терпіти, коли хочеться в туалет. У сучасному світі кожна секунда важлива, але терпіти не варто. Річ у тому, що чим рідше ви відвідуєте туалет, тим легше інфекції потрапити в сечовий міхур.

Запори і проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Проблеми зі шлунково-кишковим трактом і запор не варто ігнорувати. Крім того, що вони завдають чимало незручностей, то ще й можуть стати причиною появи циститу, оскільки активізують умовно-патогенну мікрофлору, що може проникати в сечовивідні шляхи.

Як лікувати цистит? Слід пам’ятати, що ефективне лікування неможливе без точної діагностики причини циститу. Відомо, що при такій хворобі основним методом лікування є медикаментозна терапія: пацієнтові призначають ефективні препарати, тип яких залежить від природи захворювання. При бактеріальному призначають антибіотики, при грибковому процесі – фунгіциди, при алергічному – антигістамінні засоби. Також при гострому циститі призначають спазмолітики, анальгетики, нестероїдні протизапальні медикаменти. За потреби проводять додаткову терапію для поліпшення імунного статусу. Високу ефективність при хронічному циститі мають також препарати на основі лікарських трав – такі, як канефрон.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x