У Катеринополі відзначили 75-ту річницю визволення району

У Катеринополі відзначили 75-ту річницю визволення району

12 березня 1944 року останній гітлерівський солдат під натиском радянських військ залишив територію Катеринопільського району. Саме цій даті – 75-річчю звільнення Катеринопільщини від нацистських загарбників – присвятили захід, організований і проведений спільно районною організацією ветеранів України та центральною районною бібліотекою.

У затишному читальному залі зібралися люди різних поколінь: сивочолі ветерани, діти війни, пенсіонери, представники громадськості, учні Катеринопільського ліцею та Катеринопільської загальноосвітньої школи I–III ступенів №1.

– У наших серцях ніколи не згасне пам’ять про тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя заради майбутнього. Ми пишаємося героїзмом, силою духу та мужністю воїнів, які у ті березневі дні 1944-го звільнили від окупантів Катеринопільщину. Наразі Україна переживає, мабуть, найважчі часи за всю історію існування як незалежної держави, бо саме її незалежність і суверенність зараз під великою загрозою. Захищати ці надбання пішли й наші земляки. Пішли з однією метою – захистити рідну землю, рідну країну, кожного з нас. За свободу багато з них заплатили високою ціною – ціною власного життя. Та герої не вмирають, адже вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятатимемо, – зазначив у своєму виступі голова районної ветеранської організації Микола Поліщук.

Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання. Від імені учасників заходу учні ліцею та школи поклали вінок та живі квіти до Монумента Слави катеринопільчанам, які не повернулися із фронтових доріг.

Переглядаючи короткий відеофільм, присутні згадали уродженців Катеринопільщини – Героїв Радянського Союзу, тих, кому довелося звільняти свою малу батьківщину від ворога, а також ветеранів Другої світової війни, які вже відійшли у вічність.

Органічно впліталися у сценарій пісні патріотичної спрямованості «А мати ходить на курган», «Батькове серце» та інші у виконанні вокального ансамблю «Оберіг» районної ветеранської організації.

Присутні висловили слова щирої вдячності організаторам заходу.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x