Черкаські медики розповіли про засоби захисту від COVID-19 (ВІДЕО)

Черкаські медики розповіли про засоби захисту від COVID-19 (ВІДЕО)

Цикл відеозустрічей із лікаркою гінекологом-онкологом, кандидаткою медичних наук Ольга Палійчук спільно із директоркою Черкаської міської інфекційної лікарні Світланою Волгіною та блогеркою Оленою Литвиновою стартував нещодавно. Про це йдеться на офіційній сторінці Ольги Палійчук в “Facebook”.

У другому відеоблозі фахівчині пояснили, які існують засоби індивідуального та загального захисту від коронавірусу, а також зазначили, для чого запровадили карантин, у чому важливість дотримання правил соціального дистанціювання та самоізоляції, якими засобами індивідуального захисту варто користуватися в період пандемії та користь використання антисептиків.

– Важливо носити відповідний захист обличчя, який допоможе не лише рідше торкатися носа та рота руками, а ще й захистить від потрапляння крапель та аерозолів з вірусними частинками у дихальні шляхи, тобто поговоримо про медичні маски та спеціальні респіратори, ‒ зауважила Ольга Палійчук та додала, що прибирати вдома підлогу та поверхні мийними розчинами із вмістом хлору варто розумно, оскільки за досить частого використання можуть розвинутися алергічні реакції, особливо в тих людей, які схильні до цього.

Світлана Волгіна зазначила, що інкубаційний період коронавірусної інфекції COVID-19 становить 14 днів, тому дуже важливо дотримуватися самоізоляції саме два тижні тим людям, які повернулися із-за кордону. Адже симптоми захворювання можуть з’явитися не відразу.
Також вона додала про засоби захисту, зокрема маски та одноразові рукавички:
‒ Звичайна хірургічна маска захищає від вірусів. Використовувати маски варто, коли ви заходите до приміщення: аптека, магазин, банк, тощо. Те саме можна сказати й про одноразові рукавички, ‒ пояснила Світлана Волгіна.

За словами директорки Черкаської міської інфікційної лікарні, допомагають також частково саморобні маски із марлі, спеціальні медичні, респіратори не менше F2 класу (як раз вони дають максимальний захист, тому рекомендовані для користування саме медичними працівниками, які займаюся лікуванням хворих з підозрою чи підтвердженим COVID-19) і будь-які інші щільні тканинні маски, оскільки це засіб захисту від потрапляння на наші слизові оболонки верхніх дихальних шляхів крапель слизу чи аерозолів із вмістом корона- та інших вірусів.

Відео взяте із офіційної сторінки Ольги Палійчук:

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x