У Черкасах відбувся фестиваль «Молодіжна музична Симоненкіана»

У Черкасах відбувся фестиваль «Молодіжна музична Симоненкіана»

Завершується Рік Василя Симоненка на Черкащині. Заключним акордом багатогранної роботи обласної бібліотеки для юнацтва ім. В Симоненка спрямованої на відзначення його 80-річного ювілею, став фестиваль «Молодіжна музична Симоненкіана». «Нова Доба» про це дізналася в управлінні культури ЧОДА.

15 грудня, у дні пам’яті письменника, бібліотека зібрала юнаків і дівчат, які висловили свої враження від поезій В.Симоненка написанням власної музики на них. І хоч на сьогодні налічується вжепонад півсотні поезій Василя Симоненка, які стали піснями, його творчість продовжує надихати юнаків і дівчат на створення нових.
Так, студенти музичного училища ім. С. Гулака- Артемовського Олексій , Жураковський, Даша Кошелєва, Аня Білоус виконали власні пісні «Минуле не вернуть» та «Війна в душі».

Фронтмен відомого черкаського гурту «Сонце в кишені» Олександр Дубина виконав пісню «Ходить вітер п’яний і голосить», а солістка групи «Mort» – Аня Небесних, студентка Черкаського вищого професійного училища ім. Короленка під акомпонемент студента Черкаського політехнічного технікуму Дениса Пазенка вразила своїх ровесників написаною нею піснею «Не вір мені» .
Звучали на заході і вже знані й улюблені пісні « Лебеді материнства» та «Ти знаєш, що ти людина» у виконанні студентки Черкаського комерційного технікуму Яни Скорик та учня спеціалізованої школи №17 Андрія Свіргунова.

Проведений у цей день фестиваль, і багаточисленні інші заходи, що пройшли впродовж 2015 року, засвідчують , що Василь Симоненко – навічно молодий, безкомпромісний, прямий, сміливий у своїх думках, творах і вчинках – особливо близький молоді. А тому й сьогодні його поезії стають джерелом натхнення і лунають піснями. А ще, пробуджують у молодих почуття патріотизму до своєї країни – України, яку так любив Василь Симоненко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x