Квартири з «відкатом»: Нищик підозрює Черкаську ОДА у розкраданні коштів під час купівлі квартир для АТОвців

Квартири з «відкатом»: Нищик підозрює Черкаську ОДА у розкраданні коштів під час купівлі квартир для АТОвців

20 квартир отримали сім’ї загиблих та поранених АТОвців з Черкащини в передноворічний період та час різдвяних свят. На придбання житла з державного бюджету виділили 15,5 млн грн. Проте аналіз вартості лише однієї з них депутатом Черкаської міськради Ярославом Нищиком засвідчив, що за квартиру було «переплачено» понад 300 тисяч гривень. З цього приводу Нищик збирається звертатися до поліції та прокуратури.

Публічний розгляд питання розпочався із запиту Ярослава Нищика до Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської ОДА. Згідно з інформацією Департаменту, у ТОВ «КВАРЦ-2000» була здійснена закупівля на первинному ринку двокімнатної квартири загальною площею 79,4 кв.м., житловою площею 50,2 кв.м. на 15-му поверсі 16-ти поверхового цегляного житлового будинку за 1 026 245,00 грн для дружини загиблого добровольця Войцехівської Вероніки Сергіївни, складом сім’ї 3 особи.
Але депутата зацікавила завищена вартість квартири, оскільки вона становила 12 925 грн за метр квадратний, водночас, за цією ж адресою продаються набагато дешевші квартири.

Ситуацію вивчали також журналісти з сайту «Дзвін», які з’ясували, що на комерційних сайтах, які спеціалізуються на торгівлі нерухомістю, вартість такої за площею квартири у названому будинку справді на 30% дешевша. Проста калькуляція вартості одного квадратного метра площі – 9400 грн – на площу – 79,4 кв. м. – дає вартість у 746 тисяч 360 гривень, а аж ніяк не 1 мільйон 026 245,00. Тобто переплата становила 289 тисяч 885 грн.

Ще дешевші квартири відшукав сам Ярослав Нищик, по 8800 грн за квадратний метр.
– Фактично вартість квартири мала б становити 698 тисяч 720 грн. Різниця в 327 тисяч 525 гривень. Чому така ситуація? Не знаю, але якщо по чесному, то думаю що їх просто вкрали, отримавши відкат на цю суму. Тому готую заяви до поліції та прокуратури, нехай вони кваліфікують такий вчинок. За минулий рік придбано чи то 20 чи то навіть 25 квартир. Суму самі порахуєте, яке пішла наліво? – коментує ситуацію на власній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» Ярослав Нищик.

Нагадаємо, що за словами заступника голови – керівника апарату ОДА Віталія Коваля, цьогоріч в бюджеті області закладені кошти на програму пільгового житлового кредитування для сімей учасників АТО. Також передбачено співфінансування від районних і міських рад.
За сприятливих умов Черкащина матиме близько 6 млн грн на пільгове, практично безвідсоткове кредитування житла для таких родин.

«Нова Доба» уже подала інформаційний запит на ім’я директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслана Чикала щодо точної кількості квартир, яку закупили для АТОвців та усіх джерел фінансування цієї програми. Ми слідкуємо за розвитком подій.

Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x