До 100-річчя Якова Гніздовського відкрито виставку

До 100-річчя Якова Гніздовського відкрито виставку

14 січня 2016 року у обласному художньому музеї Черкаської обласної ради за сприяння Міністерства культури України, посольства США в Україні та громадської організації «Фундації «Відкрита Україна» до 100-річчя від дня народження відомого митця Якова Гніздовського відкрито виставку його творів. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Близько ста робіт українсько-американського графіка та живописця прибули до Черкас із Національного художнього музею України та Національного музею у Львові ім. Андрія Шептицького.

Яків Гніздовський вважається одним з наймайстерніших графіків світу, який народився в Україні (с. Пилипче на Тернопільщині), але визнання здобув у Сполучених Штатах. Його твори відносяться до найцінніших і найбільш оригінальних звершень графічного мистецтва.

Художник працював у надзвичайно складній техніці дереворізу, надихаючись творчістю Альбрехта Дюрера. Його твори зберігаються у поважних колекціях світу: в Національному музеї американського мистецтва, Музеї образотворчого мистецтва в Бостоні, колекції Білого Дому, Музеї модерного мистецтва у Більбао, Картинній галереї Вінніпега, багатьох університетах та приватних колекціях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x