У Зорівському будинку культури пройшов Перший фестиваль художньої самодіяльності артистів майбутньої об’єднаної громади

У Зорівському будинку культури пройшов Перший фестиваль художньої самодіяльності артистів майбутньої об’єднаної громади

Жителі шести сіл Золотоніського та Драбівського районів вирішили влаштувати мистецьке свято. На Перший фестиваль художньої самодіяльності «Вінок творчості» з’їхалися артисти з Кривоносівського, Хрущівського, Вершинозгарського, Мехедівського та Ленінського сільських будинків культури. Гостей прийняли у себе зорівські артисти. Фестиваль, приурочений до новорічно-різдвяних свят, мав на меті зблизити між собою жителів різних сіл, які вже скоро увійдуть до складу об’єднаної територіальної громади.

– Виникла у нас така ідея – зробити свято художньої самодіяльності. База є хороша (Зорівський сільський будинок культури єдиний з усіх опалюється, має пластикові вікна, ремонт і навіть підвісну стелю в гримерках – прим. авт.), внутрішній ремонт уже зробили, лишилося ще фасад відреставрувати, – розповідає сільський голова Зорівки Юрій Гунько. – Із підвозом артистів з інших сіл допоміг очільник нашого місцевого СТОВ «Нива» Василь Лисенко, тож відгукнулися практично всі, кого ми запрошували.
Упоратися одночасно і з підготовкою масштабного для села фестивалю, і зі створенням новорічно-різдвяної програми було доволі важко, але завдяки самовідданій роботі працівників Будинку культури все вдалося. Про роботу осередку культури в Зорівці розповідає його керівник – Світлана Сухомудренко.

У Зорівському будинку культури пройшов Перший фестиваль художньої самодіяльності артистів майбутньої об’єднаної громади

– «Гнали» одночасно і новорічну програму, і фестиваль готували. Складно, але, на щастя, маємо всі умови для репетицій. Навіть новенькі вишиті костюми усім артистам за рахунок місцевого підприємства і сільської ради закупили, – зазначає Світлана Сергіївна. – Я працюю керівником сільського клубу вже 12 років, і ще пам’ятаю, як він створювався. У 90-х роках було дуже важко – практично нічого не було ні ремонту, ні меблів, ні апаратури. Зараз уже маємо все: акустичну систему, колонки, мікрофони зі стійками, світломузику. Завдяки цьому в клубі мають змогу проводити репетиції та виступати хоровий, жіночий та дитячий колективи. Загалом колектив Будинку культури – 15 осіб. Маємо художнього керівника із села Мехедівки Михайла Піскуна, який нами опікується і щотижня по два, а то й більше разів збирає на репетиції самодіяльні колективи «Зорівчанка», «Надвечір’я» та «Молодички». Що ж до фестивалю, то лише концертна програма передбачає 30 номерів артистів із шести сіл.
За словами всіх учасників фестивалю «Вінок творчості», яких журналісти «Нової Доби» «підловили» під час підготовки до виступів, уже зараз мистецьке дійство планують зробити щорічним.

Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x