Жителі хутора Буда, що на Чигиринщині, залишилися відрізаними від цивілізації

Жителі хутора Буда, що на Чигиринщині, залишилися відрізаними від цивілізації

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» написала Леся Островська, директор музейно-етнографічного комплексу \”Дикий хутір\”. Вона зазначила, що дорогу на Буду так і не прочистили й добратися на хутір дуже важко.

«Славетний Холодний Яр! Та давно відомий своєю славною козацькою історією хутір Буда. Віднедавна сюди приїжджають захоплені туристи. Та і всі держслужбовці полюбляють наголосити на тому, як шанують холодноярську історію, отамана Чучупаку, дуб Макима Залізняка та чорний прапор. Не дивлячись на те, що тут давно існує повне бездоріжжя. Та це і не дивно. Ще за часів правління партії регіонів та очільника С. Тулуба сюди не ходить жоден приміський автобус. Так було тоді…. та віз і нині там… Навіть при цій новій, демократичній владі ми, жителі хутора Буда, неодноразово просили в усній формі, та писали відкриті листи на ім’я губернатора Юрія Ткаченка надати автобус який би доїжджав до хутора хоча б два рази на тиждень! Та відповідь одна: «Автоперевізник Панченко вважає цей маршрут нерентабельним!»

Так і добираються місцеві жителі та весь персонал «Дикого Хутору» 8 кілометрів від останньої зупинки «Кресельці» то пішки, то «на соняшнику» вже більше п’яти років. Та нічого, долаючи щодня кілометри ми себе тішимо тим, що хлопцям холодноярцям було ще важче, що ми ж представляємо туризм Чигиринщини! Нам є що показати. Тому не дивно що і сьогодні місцева влада вирішила, що будяни, як завжди потерплять, якось пролізуть, самі прогорнуться і горнути сніг туди не варто! Усі села Грушківка, Медведівка, Мельники, Мотрин Монастир сумлінно прогорнули, а до Хутора навіть ніхто не повернув. Тому озброївшись всюдиходом «Воля», який нас завжди виручав, ми поїхали до хутору, щоб вивезти звідти працівників та довезти нашим бабкам хоча б хліба. Доїхавши до крайньої точки, де перемети сягали більше метра, я залишила машину і більше кілометра пробиралася снігом вище пояса до ресторану. Звідти забрала 8 працівників, вивела до машини і вивезла в Черкаси.

Жителі хутора Буда, що на Чигиринщині, залишилися відрізаними від цивілізації

Додзвонилася до відповідального за розчищення доріг Рябка Миколи Петровича, просила допомоги. Та почула такі слова: «Я направив на хутір техніку, але мені зателефонували представники влади і наказали розвернутися, тому що є інші точки важливіші. Тому ми до вас не огорнули».

Клименко Володимире Андрійовичу, невже жителі хутора Буда для вас такі не значимі, що від кам’янського повороту не дали вказівку прогорнути полем дорогу два кілометри? Люди дві доби повністю відрізані від цивілізації. Та видно любов у вас до Холодного Яру та холодноярців проявляється тільки з трибуни під час гучних виступів, – йдеться у дописі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x