На Чорнобаївщині відзначили День Соборності України

На Чорнобаївщині відзначили День Соборності України

22 січня в Чорнобаївській райдержадміністрації пройшли урочистості, присвячені Дню Соборності України.
Майже століття тому, 22 січня 1919 р., Директорія Української Народної Республіки видала Універсал, у якому сповістила про злиття в єдину державу, Українську Народну Республіку, століттям одірваних одна від одної частин України – Західно-Української Народної Республіки (Галичина, Буковина; Угорська Русь) і Наддніпрянської Великої України. Того вікопомного дня здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України.

Акт Злуки був проголошений на Софійському майдані в Києві. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом. Людей об\’єднало розуміння того, що тільки соборний народ є нацією. І хоча, через низку тодішніх обставин, національна революція зазнала поразки й Україна знову виявилася розшматованою, був поданий правильний знак у майбутнє.
– Сьогодні нас розділяють різні епохи, але об’єднують однакові прагнення: як і колись, наш народ відстоює ідею єдності, соборності та територіальної цілісності держави, як далекого 1919, недавнього 1990, так і тепер, у 2016, зводиться воєдино собор людських душ. – з вітальним словом звернувся до присутніх на зустрічі голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда та побажав усім злагоди та віри в щасливе майбутнє.

На Чорнобаївщині відзначили День Соборності України
На Чорнобаївщині відзначили День Соборності України
На Чорнобаївщині відзначили День Соборності України

До привітань учасників зібрання долучився голова районної ради Григорій Зінченко.
З нагоди свята посадовці разом з військовим комісаром Миколою Радченком вручили учасникам АТО відзнаки начальника Генерального штабу – Головнокомандуючого Збройних сил України. Нагрудні знаки „Учасник АТО” отримали 34 жителі району, які вже повернулися додому. Сергію Андрущенку, жителю села Жовнине, вручено медаль „Захистник Вітчизни”.
Доповнили урочистості пісенні дарунки аматорів районного Будинку культури та школи мистецтв.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x