У Черкасах колишнього міліціонера судитимуть за спробу «прикрити» товариша

У Черкасах колишнього міліціонера судитимуть за спробу «прикрити» товариша

29 січня цього року прокуратурою Черкаської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника міліції. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Під час допиту як свідка у кримінальному провадженні колишній правоохоронець, будучи попередженим про кримінальну відповідальність, передбачену ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України, з метою перешкоджання встановленню істини у кримінальному провадженні та сприяння уникненню іншою особою, з якою він перебуває в дружніх стосунках, відповідальності за вчинені злочини, надав завідомо неправдиві показання.

Він же під час проведення досудового розслідування з метою уникнення відповідальності за вчинений злочин, з особистих мотивів не виконав ухвалу Придніпровського районного суду м. Черкаси, якою його було зобов’язано надати експериментальні зразки підпису та почерку для проведення почеркознавчої експертизи.

Обвинуваченому інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч. 1 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x