Наша область виробляє шосту частину насіння соняшнику та кукурудзи в Україні

Наша область виробляє шосту частину насіння соняшнику та кукурудзи в Україні

Про це повідомив в. о. начальника Державної інспекції сільського господарства у Черкаській області Олександр Бондар. Він також додав, що окремі підприємства нашої області реалізують свою продукцію не тільки на внутрішніх ринках збуту, а й експортують в країни Євросоюзу.

В області працює 46 суб’єктів господарювання, які внесені до електронного реєстру виробників насіння. Вони в змозі повною мірою забезпечити якісним насінням не тільки нашу область та інші регіони країни, а й експортувати його в країни ближнього зарубіжжя. Так, цього року на Черкащині планують виготовити майже 23 тисячі тонн насіння кукурудзи, що в 4 рази перевищує потреби населення області, та 5,4 тисячі тонн соняшнику, що в 6 разів перевищує необхідність у цьому насінні. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Одним із пріоритетних завдань нашої інспекції є контроль якості насіння та посадкового матеріалу, – стверджує Олександр Бондар. – Минулого року ми проаналізували 20,7 тисяч проб насіння, видали 4,4 тисячі сертифікатів на його реалізацію. Цього року сільгосптоваровиробникам області під урожай необхідно 810 тисяч тонн насіння соняшнику, 12,9 тисячі тонн сої та 6,7 тисячі тонн кукурудзи. Уже перевірено 635 тисяч тонн насіння соняшнику, 5,1 тисячі тонн сої та 18,5 тисячі тонн кукурудзи.
За його словами, зараз в області повноцінно працює 8 з 20 вимірювальних лабораторій визначення якості посівного насіння, а саме: у Жашкові, Звенигородці, Катеринополі, Умані, Христинівці, Шполі, Черкасах та Черкаському районі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x