Канівські єгері підгодовують диких тварин

Канівські єгері підгодовують диких тварин

Лісівники допомагають диким тваринам впоратися з зимовими випробуваннями та рятують їх від голодної зими. Перший місяць року виявився неабияк щедрим на сніг, «підкинувши» додаткової роботи і лісівникам. Зокрема, працівникам єгерської служби. Дістатися до спеціально облаштованих годівниць, аби поповнити продовольчі запаси для тварин, було завданням не з легких. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Щоб потрапити до місць підгодівлі через непрохідні і непроїзні лісові замети доводилося неодноразово залучати додаткову техніку, – розповідає єгер мисливського господарства «Рось» Михайло Хижняк.
За його словами, на окремих ділянках дорогу «пробивали» відразу два трактори «в упряжці», з’єднаних тросом, бо в одного не вистачало потужностей, аби впоратися з наслідками зимової стихії.

– Що вже говорити про тварин, коли навіть техніка не витримує випробування «великим снігом», – додає мисливствознавець ДП «Канівське лісове господарство» Сергій Лисак. У цей непростий зимовий період він теж не відсиджувався у кабінеті, а намагався більше часу проводити на «передовій». У Канівському лісгоспі мисливствознавець почав працювати нещодавно, проте вже встиг увійти в курс справ та з запалом взявся до виконання своїх обов’язків.
За його словами, знайти поживу під такою товщею снігу далеко не кожному звіру під силу.
– Тому саме в цей період важливо контролювати, аби їжі у годівницях для лісових мешканців було вдосталь, – говорить Сергій Лисак.
Подбали про кормові запаси лісівники, як завжди, заздалегідь. Для тварин заготовили достатньо сіна, кормових віників, кукурудзи і солі.

Поласувати такими гостинцями до годівниць приходять дикі кабани, косулі та зайці. Поголів’я тварин, за словами місцевого єгеря, з кожним роком стає все більшим. Тож нині на території мисливських угідь облаштували вже майже десяток годівниць.
Продовжувати таку позитивну динаміку у Канівському лісгоспі планують і надалі. За словами директора підприємства Едуарда Симоненка, оберігати та примножувати місцеву лісову фауну – першочергове завдання, поставлене єгерській службі.
– Допомога та захист – наші першочергові пріоритети у мисливському господарстві. І, безперечно, одним із важливих напрямків є боротьба з браконьєрством, – говорить керівник Канівського лісгоспу. – Мисливство має залишатися мисливством зі своїми законами і правилами, а не перетворюватися на безконтрольний відстріл та знищення тварин.
Лісівники нагадують, що за порушення правил полювання передбачена відповідальність, а тому просять неухильно дотримуватися законів лісу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x